Taktikázásra kényszerítő super sprint is lesz a hegyifutó kupa 2. állomásán

2015.03.06. 10:13

A pilisszentkereszti első állomás után következik a multiNavigator kupasorozat második versenye, az EVERLING Tavaszváró terepfutó verseny Budapesten, a 16. kerületben, március 8-án 9 órai kezdettel. Óvodásoktól a felnőtt korosztályig mindenki megtalálja a számára megfelelő távot és kategóriát a Naplás-tónál.

Ugyanitt lesz a MOB Sport XXI mezei verseny is az U13 és az U11-es korosztálynak, lányok és a fiúk külön futnak egy 700 méteres pályán - korosztálytól függően - 2 vagy 3 kört.

A nap zárásaként 13:20-kor az 5x2 km-es Super Sprint futam lesz, melyen többek között a többszörös címvédő, magyar bajnok középtávfutó Dani Áron (BEAC) méri össze tudását az idei fedett pályás 3000 méteres országos bajnok békéscsabai Gregor Lászlóval - akit a szakma a jelenlegi legjobb távfutónak tart. A szintén többszörös bajnok Kácser Zita is jelezte indulási szándékát. Az 5x2000 méteres sprint egy nagyon izgalmas, taktikai csatákat felvonultató versenyforma: 13 percenként van tömegrajt és minden versenyzőnek annyi pihenője van körönként, amennyivel hamarabb futja le, mint 13 perc. Körönként újraindítás van és tömegrajt.

A sorozatról a Magyar Hegyi- és terepfutó Szövetség oldalán talának több információt.