Annyira bénán csalt, hogy véletlenül megnyert egy maratonfutást

2015.04.17. 20:35 Módosítva: 2015.04.18. 11:05

Az amerikai Kendall Schlernek kétszer is sikerült úgy az első háromban végeznie a St. Louis-i maratonon, hogy le sem futotta a távot. Idén is ellopta a show-t a győztes előtt.

Pedig a szervezőknek már a befutáskor gyanakodniuk kellett volna. Schler 2:50:30-cal szakította át a célszalagot, de híre-hamva sem volt a felvezető kerékpárosnak, és a rajtszáma sem volt az előírásos helyen.

Ennek ellenére Schlert győztesként ünnepelték, még a sztárvendég olimpiai bajnok atlétával, Jackie Joyner Kersie-vel is fotózkodhatott. Körülbelül négy percre rá megérkezett az igazi győztes, Andrea Karl. Előtte már biciklis haladt.

A szervezőknek húsz percébe telt, mire megoldották a rejtélyt. Schler valószínűleg az utolsó ellenőrző pont után szökött be a pályára. Az gyanús volt, hogy a nőnek egyetlen részidejét sem rögzítették, de Schler ezt azzal magyarázta, hogy a rajtszámából kiszakadt a mágneses lap. Schler a verseny elején pár kilométert futhatott, erről fotó is készült, de aztán trükközni kezdett. Nancy Liebermann főszervező szerint elszámolhatta magát, Schler valószínűleg nem elsőként akart befutni.

Kendall Schler caught faking her St Louis marathon win

A csalás után Schler tavalyi eredménye után is kutakodni kezdtek, akkor harmadik volt, de mivel a felszólítás után két órán belül nem küldött róla készült versenyfotókat, azt az eredményét is törölték.