Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hatalmasat ünnepelt a győztes, aztán kizárták

2018.03.04. 14:14 Módosítva: 2018-03-04 15:53:29

A brininghami fedettpályás atlétikai világbajnokság Márton Anita sikerén túl leginkább a botrányok miatt marad emlékezetes. De mondhatnánk úgy is, hogy a férfi 400 méter döntője méltó volt a felvezetéshez. Pár napja ugyanis, a versenyszám selejtezőjének az egyik előfutamában történelmi módon mind az öt futót kizárták pályaelhagyás miatt.

A döntő is hasonlóan drámai fordulatokat tartogatott. Az első helyen Óscar Husillos ért célba, a spanyol Európa-csúcsot és új világbajnoki csúcsot jelentő 44,92 másodperces eredménnyel győzött, majd önfeledt ünneplésbe kezdett, áldotta az eget, a nézőket, megfutotta a tiszteletkört, aztán kizárták.

Méghozzá nem csak őt, de a második helyen befutó dominikai Luguelín Santost is, aki már a fotózkodáson is túl volt kérészéletűnek bizonyuló ezüstjével.

Így végül a harmadik helyen befutó cseh Pavel Maslaké lett az aranyérem, a cseh sprinter zsinórban harmadszor nyerte meg a számot a világbajnokságon. 

A döntőt követően a spanyolok érthető módon eléggé kiakadtak, vitatták, hogy pályaelhagyásért kizárt versenyzőjük rálépett a vonalra, hivatalosan is megtámadták a döntést, de nem jártak eredménnyel.  Santost vélhetően lökdösődésért zárták ki.

A legnagyobb felháborodást az váltotta ki a spanyolok körében, hogy a végül második helyre előlépő amerikai Michael Cherry a képek tanúsága szerint sokkal látványosabban elhagyta pályáját, mégsem jutott a kizárás sorsára.

Fedettpályás atlétikai vb, Birmingham:

400 m, világbajnok: Pavel Maslák (Csehország) 45,47 másodperc 2. Michael Cherry (Egyesült Államok) 45,84 3. Deon Lendore (Trinidad és Tobago) 46,37 

(MTI, Index)