Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hihetetlen fordítással, őrült hajrával dőlt el a 4x400

2018.06.12. 16:41

A 400 méteres síkfutás egyszerű számnak tűnik, de mégsem lehet csak úgy ész nélkül végigsprintelni. A 4x400-as váltó pedig még ennél is nehezebb, az érzelmek miatt felelőtlen tempót is választhatnak a futók, az előnyőket és hátrányokat fejben és jól fel kell mérni. Erre volt tökéletes példa az amerikai egyetemi bajnokság, ami drámai utolsó kört hozott a nőknél.

Úgy tűnt, a Purdue csapatától már nem lehet elvenni a győzelmet, Jahneya Mitchell elég nagy különbséggel vezetett az Oregon futója előtt, míg a harmadik helyen álló Kendall Ellistől jó huszonöt méternyire volt.

Az utolsó kanyarból kijőve már látszott, hogy Mitchell mozgása kezd szétesni, de még mindig nyerhetőnek tűnt neki a verseny. Ellist viszont friss maradt, megőrizte a sebességét, lépésről lépésre közeledett, a célvonalon be is fogta Mitchellt, és végül célfotóval megnyerte az USC-nek a bajnokságot.