Messi visszarángatta a sírból a Miamit, és bevitte egy újabb döntőbe

2023.08.24. 06:40
Továbbra is veretlen az Inter Miami, amióta Lionel Messi a gárda kapitánya. A floridai futballcsapat szerda éjjel bejutott egy újabb sorozat döntőjébe, az argentin zseni két csodás gólpasszának is köszönhetően, pedig a 97. percig még az ellenfél, a Cincinnati állt győzelemre. De amíg Messi ott van a pályán, nem nyugodhat meg az ellenfél…

A US Open Kupa az Egyesült Államok legrégebben, 1914 óta íródó futballsorozata, sőt, az ország legrégebbi kupája, valamennyi csapatsportágat beleszámítva. (A Stanley Kupa kanadai „találmány”.)

Mármost, ennek a döntőjében is ott lesz az Inter Miami, miután 3–3-as 120 perc után tizenegyesekkel 5–4-re legyőzte a házigazda FC Cincinnatit.

Pedig Lionel Messi ezúttal nem is lőtt gólt, először, amióta az Inter alkalmazottja. (A büntetőpárbajban persze betalált…)

Pocsékul indult a meccs a floridaiaknak a TQL Stadionban, ahol Messi minden labdaérintését ellenséges füttykoncert kísérte. Luciano Acosta, Messi honfitársa már a 18. percben megszerezte a vezetést a Cincinnatinek, amit az amerikai válogatott csatár, Brandon Vázquez az 53. percben megduplázott. 

Nagyon nem ment a vendégeknek, az egy hónap alatt lezavart hét mérkőzést megsínylette Tata Martino edző csapata, amelyben négy poszton is változtatni kellett fáradtság miatt a szombaton a Ligák Kupáját megnyerő együttesen. 

De jött Messi, és a 68. percben szabadrúgásból odarajzolta a labdát Leonardo Campana fejére, aki befejelte a szépítő gólt:

Az óra azonban kíméletlenül ketyegett. A bíró nyolc percet hosszabbított, és már a 97. percben jártunk, amikor ismét a bal szélről jött egy varázslatos Messi-beadás, amely fejen találta Campanát, és ő második góljával kétszer 15 perces hosszabbításra mentette a meccset:

Az extra félórában az Inter szerzett vezetést Josef Martínez révén, amit a 13-szoros japán válogatott Júja Kubo kiegyenlített, jöhettek a tizenegyesek. 

4–4-ig senki sem hibázott, Messi például lazán a jobb sarokba helyezett. Végül Drake Callender, a Miami kapusa kivédte Nick Hagglund tizenegyesét, Benjamin Cremaschi belőtte a magáét, és az Inter máris ott volt a döntőben, ahol vagy a Houston Dynamo vagy a Real Salt Lake lesz az ellenfele. 

Addig is szombaton megkezdődik az MLS alapszakasza, amelynek nyitányán az Inter a New York Red Bulls otthonába látogat. Nincs megállás, az amerikai sportok már csak ilyenek

Messi floridai tartózkodása során először nem volt eredményes, de két gólpasszával döntő szerepet vállalt csapata újabb sikerében.

Három héttel ezelőtt az Inter Miami a Ligák Kupáját hódította el, Lionel Messi hathatós közreműködésével. A Nashville SC elleni döntőben a szétlövés döntött a Miami javára. Az argentin zseni történelmet írt, és újabb trófeával gyarapította gyűjteményét.