Mátyásföldön szárnyai nőttek Ikarusnak, szó sincs leolvadásról

D  TT20221129012
2023.12.13. 20:54
A mai sanyarú szponzorációs környezetben, a TAO-s világában kifejezetten figyelemre méltó, ha egy nem a látványsportágak közé tartozó szakosztály eléri azt, hogy támogatóra leljen. Nos, a Budapest XVI. kerületében, a magyar atlétika egyik fontos bázisaként működő Ikarus BSE olyan eredményesen tette a dolgát, hogy, úgymond, a támogatói piacon is meg mert jelenni, és jól érezte azt, hogy márkaépítése kimondottan jó úton halad, avagy visszacsatolásként partnerre lelt.

„Büszkén tudatom, hogy a jövőben A-Plast Ikarus BSE néven folytatjuk a munkát – jelentette be Amler Zoltán szakosztályvezető azok után, hogy december 13-án, szerdán a szerződést is aláírták a felek. – Egy száz százalékban magyar tulajdonú, minőségi, dinamikusan fejlődő cég és a négyszáz sportolót számláló, páratlan Ikarus Atlétika Szakosztály kölcsönös előnyökkel bíró együttműködésre lépett.”

A mitológiai Ikarosz, ahogy közelebb repült a naphoz, leolvadtak a szárnyai, és a nagyravágyó ifjú a mélyben lelte halálát.

A mátyásföldi Ikarus azonban szépen fejlődik, gyarapodik, és nem fenyegeti az a veszély, hogy a mélybe zuhan. Sőt ellenkezőleg…

A patinás atlétikai szakosztály vezetői és sportolói büszkék az új partnerükre, miként arra is, hogy az évzárójukon a másik két fő támogató, a főváros XVI. kerületi Önkormányzata és a Docler Cégcsoport is örömmel fogadta a csapatban az új támogatót, egyúttal ismét konstatálhatták, a szakosztály mottója nem pusztán légből kapott, azaz tényleg a közösség erejével érik el sikereiket.

A 2023-as felnőtt csapatbajnokság elitjében javarészt utánpótláskorú versenyzőivel a dobogóról hajszállal lecsúszó Ikarus BSE három saját nevelésű atlétát adott a hazai világbajnoki csapatba Wagner-Gyürkés Viktória, Rapai Fanni és Pap Márk személyében, vezetőedzője, a korábban többek között a vb-bronzérmes Baji Balázst is felkészítő ifj. Tomhasuer István pedig a válogatott egyik edzőjeként dolgozott az eseményen.

Rajtuk kívül a szakosztály megannyi fiatal tehetsége mutatta meg oroszlánkörmeit, azé a szakosztályé, amely 47 esztendeje ontja a sportágnak a tehetségeket. A jövőben A-Plast Ikarus BSE néven teheti ezt meg – a hivatalos bejelentésen a névadó támogató két tulajdonosa, Nagy Balázs és Sárai Szabolcs, valamint Mike Gábor ügyvezető igazgató közösen fejtette ki, hogy:

Nagy örömmel csatlakozunk az Ikarus Atlétika-családhoz, az évzáró ünnepségen vendégként tapasztalhattuk, hogy milyen eredményes és jó közösségnek lehetünk a jövőben a tagjai.

(Borítókép: Amler Zoltán 2022. november 29-én. Fotó: Kovács Attila / MTI )