Kozák Luca nyolcadik helyen végzett 60 méter gátfutásban a világbajnokságon

D KOS20240303080
2024.03.03. 22:23
Kozák Luca nyolcadik helyen végzett a 60 méteres női gátfutás döntőjében a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokság zárónapján. Kerekes Gréta nem jutott fináléba.

A 27 éves országos csúcstartó Kozák idei legjobbjával, 7.98 mp-cel mutatkozott be Skóciában, ezzel biztosította helyét az elődöntőben. A debreceni atléta vasárnap három századot tudott faragni idei legjobbján, és 7.95 mp-ces idejével harmadikként haladt át a célvonalon, így az utolsó futamon múlt a fináléba kerülése, amelyben idővel ott lehetett végül.

A döntőben rendkívül erős mezőny alakult ki, a versenyt pedig a bahamai Devynne Charlton nyerte új világcsúccsal, 7,65 másodperces idővel. 

A hetedik helyen fináléba jutó Kozák Luca ugyan jól kapta el a rajtot, de a tempót nem tudta tartani riválisaival, így végül 8.01 másodperces idejével a nyolcadik helyen ért célba.

Kerekes Gréta az elődöntőben kiesett

A háromszoros szabadtéri és hétszeres fedett pályás magyar bajnok Kerekes Gréta jól kapta el a rajtot a harmadik elődöntőben, de az első két gátat felborította és ez kizökkentette a megszokott ritmusból, végül 8.12 mp-cel, a hatodik helyen végzett, így nem jutott be a döntőbe.

Egyáltalán nem találtam a pályának a ritmusát, mert ez egy nagyon gyors és fantasztikus pálya, és pont az beszéltük az edzőmmel, ha ebbe beletalálok, akkor nagyon nagyot futhatok, ha meg nem, akkor jön ez a szenvedés. Körülbelül a harmadik gát után kezdtem felvenni a ritmust, de hát ez benne van, nincs kifogás

– mondta az MTI-nek Kerekes Gréta. Hozzátette, hosszú volt a szezonja és nagyon sokat versenyzett, de éppen ezekből a bíztató eredményekből táplálkozik a szabadtéri szezonra. Kiemelte, az idei fő célja a párizsi olimpia, ezért innentől kezdve a 100 gátra koncentrál.

(Borítókép: MTI)