Lehull a lepel az élettani csodáról, Femke Bol Mickey egér-hangjának titkáról

2024.08.29. 06:24
Femke Bol a sportvilág egyik legszerethetőbb szupersztárja. A törékeny alkatú holland olimpiai bajnok futót bájos külseje miatt Bambinak becézik Walt Disney őzike mesefigurája nyomán, de újabban másik Disney-hőssel, Mickey Mouse-szal, azaz Mickey egérrel is társították. Mivel néhány interjúban olyan vékony hangon szólalt meg, mint Mickey egér a legendás rajzfilmben. Most kiderült, mi áll a jelenség hátterében.

Femke Bol vékonyka hangjára először tavaly augusztusban figyeltünk fel, amikor drámai módon, vezető pozícióban bukott pár méterrel a célba érkezés előtt a 4x400 méteres mixváltóban.

A holland atléta így nyilatkozott a Nemzeti Atlétikai Központban:

Amikor pedig a télen megjavította a 400 méteres síkfutás fedett pályás világcsúcsát, már egyenesen Mickey egéréhez hasonlították a hangját, persze kedvesen, nem gúnyolódva.

Bizony, a Disney-mesefigura beszélt ilyen vékonyka hangon a rajzfilmben. 

A jelenség a párizsi olimpián is feltűnt, amikor Hollandia Femke Bol hihetetlen hajrájával megnyerte a 4x400 méteres mixváltót. Ilyen futást tényleg nem sokat láthattunk az atlétika történetében.

Nos, amikor megkérdezték Bolt, honnan van ez a hang, mosolyogva válaszolt:

A hétköznapi életben nem ilyen a hangom, de amikor közvetlenül a befutó után kell nyilatkoznom, pláne, ha éppen világcsúcsot futottam, akkor mindig ilyen Mickey egér-hangom van. Állítólag ez természetes jelenség, ha az ember kifogy a szuszból, akkor így beszél. Már arra is gondoltam, ha egyszer visszavonultam az atlétikától, szinkronszínészként keresem a kenyeremet

– vette viccesre a figurát a remek futónő.