Mégsem lesz Budapesten Erdei-Gonzalez döntő

2003.11.19. 09:14
Az már biztos, hogy a nem a Budapest Sportarénában bokszol legközelebb Julio César Gonzalez, a WBO félnehézsúlyú világbajnoka, és az is elképzelhető, hogy nem is Erdei Zsolt ellen. A német ZDF televízió ugyanis nem fogadta el a budapesti rendezést, Erdei helyett pedig a szintén universumos német Ulrichot látná szivesebben a Gonzalez elleni címmeccsen.
Csalódott Dámosy Zsolt, Erdei Zsolt menedzsere és a magyarországi bokszgálák egyik szervezője. A ZDF ugyanis nem közvetítené Erdei január 17-ére, Budapestre tervezett első címmeccsét, amelyet a WBO félnehézsúlyú övét Dariusz Michalczewskitől elnyerő Julio César Gonzalez ellen vívna- írta a Nemzeti Sport. A Budapest Sportarénában rendezendő meccs feltétele a tévéközvetítés lett volna, de a német csatorna nem a magyar fővárost, és nem is Erdeit szeretné.

Erdei egy hellyel visszaesett
A hétvégi - még bemelegítésnek sem nem nevezhető - Ramdane Serdjane elleni mérkőzése utáni első WBO-világranglistán Erdei Zsolt nem, hogy javított, hanem egy hellyel, a negyedikre esett vissza a félnehézsúlyúak között. A magyar öklözők közül Isaszegi Róbert szintén a negyedik, harmatsúlyban, Nagy "Csonttörő" János öt helyet előrelépve a nyolcadik helyen áll. Világbajnoki címének elvesztése ellenére első súlycsoportjában Michalczewski, ami ezért érdekes, mert a szabályok szerint az új bajnoknak (Gonzaleznek) először a kötelező kihívóval kell meccselnie, vagyis a Tigrissel. Egy másik szabály viszont tiltja az azonnali visszavágót - írta a profibox.hu
"Az elmúlt öt évben nem így ismertem meg az Universumot, sajnos beleszaladtam abba, hogy az adott szó nem feltétlenül kötelez" - mondta a sportlapnak Dámosy arra utalva, hogy Erdei klubja kérte fel őt a budapesti gála szervezésének elkezdésére, mondván, a ZDF rá fog bólintani a címmeccsre, a televízióval nem kell foglalkozni. Az is elképzelhető, hogy megszakad a menedzser és az Universum közötti együttműködés. "Most egyelőre ez a feltételezés sem túl erős, de lehet, hogy később meggondolom magam"- mondta Dámosy.

Sportaréna helyett Karlsruhe

A hír hallatán az érdekelt, Erdei Zsolt is elszomorodott, de nem volt teljesen elkeseredve. Az Indexnek nyilatkozva már korábban is csak ötven százalék esélyt adott az összecsapásnak, és a magyar ökölvívó is a ZDF-et említette kényes pontként. Az is elképzelhető, hogy nem a Erdei, hanem az Universum másik versenyzője, a német Ulrich bokszol majd a Tigristől elvett övért, a tévétársaság ugyanis inkább őt szeretné.

Dámosy úgy nyilatkozott, két hete konkrétan elhangzott, hogy Erdei a WBO-nál világbajnoki címmérkőzést bokszolhat, tehát egyelőre erről nem kell lemondani. A sportlap úgy tudja, elképzelhető, higy a magyar bokszoló január 17-én az eredeti tervek szerint harcba indulhat a világbajnoki címért, csak éppen Karlsruhéban. Állítólag a ZDF inkább oda vinné a gálát, a főmérkőzést pedig a helyi illetőségű Regina Halmich, a WIBF légsúlyú világbajnoknője vívná. Előtte pedig jöhetne a González-Erdei párharc.