'Véget vetek a Klicsko-érának'

2004.04.14. 10:25
Vlagyimir Klicsko hétvégi veresége után még nagyobb érdeklődés kíséri bátyjának, Vitalijnak tíz nap múlva sorra kerülő világbajnoki döntőjét. Vitalij a családi hírnevet akarja megmenteni.
Tíz nappal a WBC nehézsúlyú világbajnoki döntője előtt a szokásosnál jóval hamarabb elindult a nyilatkozatháború a dél-afrikai Corrie Sanders és az ukrán Vitalij Klicsko között. A két öklöző a Los Angeles-i Staples Centerben lép ringbe a szervezet - Lennox Lewis visszavonulása után - megüresedett trónjáért.

Testvérbosszúnál több lesz Los Angelesben

Az eseményt először testvérbosszúként emlegette a sajtó és a szakma, hiszen Sanders tavaly márciusban kiütötte Vlagyimir Klicskót. A fiatalabbik fivér hétvégi újabb veresége után azonban már jóval több forog kockán, mint a revans.

Ezt a 32 éves Vitalij nem is titkolta. "Nem lehet más célom, mint a családi hírnév megmentése Sanders ellen." A német lapok azt is tudni vélik, hogy a két Klicskónak, az Universum irányítója, K2 néven Klaus-Peter Kohl külön céget akart létrehozni. (Klicskóék mindenképpen távozni akarnak a hamburgi klubtól, az új cég lenne az áthidaló megoldás.) Ha viszont Vitalij is vereséget szenvedne, könnyen meglehet, hogy okafogyottá válik a próbálkozás.

A negyedik menetben már vége lesz a meccsnek?

Hogy Klicsko vereséget szenved, abban Corrie Sanders a legbiztosabb, aki gyorsan ki is jelentette: "gondoskodom arról, hogy Vitalij se lehessen világbajnok. Így végleg véget vetek a Klicsko-érának, ha egyáltalán volt ilyen." Sanders egyébként több mint egy éve nem lépett ringbe, ezért elvették tőle a WBO övét.

A menedzsere, Vernon Smith még bátrabban fogalmaz, ő is biztos pártfogoltja győzelmében. "Vitalij ugyan nagyobb küzdő, mint Vlagyimir, de az ereje nem tart ki. A negyedik menetnél tovább nem lesz a ringben, addigra kiüti Corrie."