Bombariadó után KO-val nyert Csonttörő

2005.05.07. 22:56
A decemberi sérülése óta nem bokszoló Nagy "Csonttörő" Jánost a bombariadó miatti egyórás kényszerszünet sem zavarta meg, és a negyedik menetben technikai KO-val győzte le a tanzániai Said Chiddyt. Huszonegyedik mérkőzésén is nyert a kiskönnyűsúlyú magyar öklöző. Csábi Bettina is megvédte elsőségét.
Kevéssel fél kilenc előtt értesült arról Rácz Félix menedzser, hogy az általa szervezett paksi bokszgálát bombariadó miatt félbe kell szakítani. A harmatsúlyú Csábi Bettina mérkőzése az orosz Vasziljeva ellen még végigmehetett, a következő találkozó azonban már egyórás késéssel kezdődött el. Csábi egyébként az ötödik valamint a kilencedik menetet leszámítva végig fölényben volt riválisa ellen, és egyhangú pontozással, megérdemelten nyert.

Öthónapos kihagyás után nyert Csonttörő

Nagy "Csonttörő" János visszatérésre - kézsérülése miatt több mint négy hónapot kellett kihagynia - azonban bő egy órát kellett várni az incidens miatt, ám az IBC kiskönnyűsúlyú világbajnokát nem zavarta meg a késlekedés, és gyorsan végzett Afrika bajnoka, a tanzániai Said Chiddy ellen.

Az első két menet ismerkedéssel telt - ezekben is a magyar volt aktívabb -, a harmadikban azonban Nagy testütései hatékonynak bizonyultak, Chiddyt meg is rendítette.

A huszonegyedik győztes meccs

A következő három percet azonban már nem tudta végigállni a súlyát az utolsó pillanatokban hozó afrikai, és Csonttörő huszonegyedik meccsét is megnyerte, mérlege hibátlan maradt.

A könnyűsúlyú Bognár László nem végzett olyan gyorsan, mint Csonttörő, a harminchét éves öklöző meccse végigment a fehérorosz Valerij Harjanov ellen, és egyhnagú pontozással nyert, így az IBC világbajnoka maradt.

Calzaghe kiütéssel, Balzsay pontozással nyert

Az Universum színeiben szereplő nagyközépsúlyú Balzsay Károly is sikeresen tudta le újabb profi mérkőzését, hiszen Braunschweigben egyhangú pontozással diadalmaskodott a lett Jevgenijs Andrejevs felett. A magyar öklöző profi pályafutása hetedik mérkőzésén hetedik sikerét aratta. Braunschweigben az ugyancsak nagyközépsúlyú Joe Calzaghe Mario Veitet verte a főmeccsen - a hatodik menetben KO vetett véget a küzdelemnek -, és már '97 óta világbajnok.