Volkswagen nagyságú feje van a Keleti Szörnynek

2005.12.15. 11:06
Szombaton Berlinben rendezik az év utolsó nehézsúlyú ökölvívó címmeccsét. Az amerikai John Ruiz az eddig veretlen 213 centis, 247 kilós orosz Nyikolaj Valujev ellen kísérli meg megvédeni a WBA nehézsúlyú övét. Mindkét fél kiütést ígért riválisának.

"Egy ekkora fejet biztosan el fogok találni" - mondta John Ruiz, a Boksz Világszövetség (WBA) nehézsúlyú világbajnoka szombati ellenfeléről, a "Keleti Szörnynek" elkeresztelt orosz Nyikolaj Valujevről, akinek véleménye szerint akkora feje van, mint egy Volkswagen.

A legnagyobb győztes lehet

#alt#
Ha nem is Volkswagen, de nem kicsi (fotó: epa)

A 33 éves amerikai világbajnok eddigi 48 hivatásos meccséből 41-et megnyert, míg 32 esztendős ellenfele eddig mind a 43 profi mérkőzését megnyerte. A hatalmas termetéről is elhíresült Valujev (213 cm, 147 kg) ugyanakkor úgy érzi, minél tovább tart a meccs, annál komolyabb esélye van első világbajnoki címmérkőzésének megnyerésére.

Ha a sportpályafutását diszkoszvetőként kezdő Valujev győz, akkor ő lesz az eddigi legmagasabb nehézsúlyú világbajnok. A nehézsúly eddigi legmagasabb "övtulajdonosa" 201 cm-rel az 1933-ban világbajnoki címet nyerő olasz Primo Carnera.

"Kiütöm!"

A két öklöző szombaton Berlinben csap össze, és mindkét fél bizakodva tekint a tizenkét menetesre tervezett találkozó elé. Ruiz a rutinjában, míg ellenfele a számára hazainak mondható környezetben bízik, de a meccset megelőző sajtótájékoztatón mindketten kiütéses győzelmet ígértek híveiknek.

Mindketten vereséggel hangoltak

A meccs érdekessége, hogy mindkét öklöző legutóbbi meccsén "kikapott", de Valujevet a pontozók "megmentették" a Larry Donalddal vívott ütközet után, míg Ruiz valóban kikapott James Toneytól, de miután riválisának szervezetében az anabolikus szteroidok közé tartozó nandrolont találtak, így ő lett a győztes. Ennek annyira megörült, hogy a vereség után bejelentett visszavonulási szándékát is megváltoztatta.