Rácz Félixnek mindhárom vb-címmeccs fontos

2006.05.04. 17:24
Az elkövetkezendő hetekben nemzetközi szinten is nagyot dobhat a Felix-Promotion. Ugyanis a Rácz Félix tulajdonában lévő bokszistálló három öklözője is rövid időn belül világbajnoki címmeccsen lép ringbe.

"Mindhárom találkozó fontos, hiszen mindegyik vb-címmeccs, ezért nincs olyan, hogy bármelyik kevésbé fontos lenne" - mondta Rácz Félix, a Felix-Promotion tulajdonosa, utalva arra, hogy az elkövetkező egy hónapban fontos mérkőzések várnak az istálló legmagasabban jegyzett öklözőire, Miló Viktóriára, Nagy Jánosra és Kovács Attilára is.

Milónak lesz a legnehezebb dolga

A leghamarabb Miló lép ringbe, aki ezen a hétvégén a legjobb európai női bokszolónak tartott német Regina Halmichal találkozik. "Szombaton eldől, hogy az erő, vagy az ész kerekedik felül. Miló technikailag képzettebb, míg ellenfele inkább a verekedős stílust képviseli" - adott előrejelzést a várható különbségre Rácz.

A tulajdonos ugyanakkor úgy véli, három bokszolója közül Milónak van a legnehezebb dolga, míg Nagy Jánosnak egyenlő esélye van a május 20-ai Barrios elleni címmeccsen, amelyet a Bokszvilágszervezet (WBO) övéért vívnak majd. Itt véleménye szerint az dönt majd, ki lesz jobb formában aznap. A legnagyobb esélyt Kovács Attilának adja, aki a Kótai Mihályt kétszer is legyőző brit Steve Conway ellen lép ringbe június 3-án a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) vb-címéért.

Halmich rekordot dönthet

Rácz úgy érzi, sokat dolgozott mindhárom bokszolón, amíg eljutottak a világbajnoki címmeccsig, viszont a "kapun" már nekik kell belépni. "Az ő kezükben van a saját jövőjük és az én megbecsülésem is."

Halmich egyébként történelmi tettet hajthat végre, hiszen ez lehet az ötvenedik profik között aratott győzelme, és ezt a számot eddig még egyetlen universumos bokszolónak sem sikerült elérnie. A német 1995 júniusában szerezte meg a Női Nemzetközi Bokszszövetség (WIBF-GBU) légsúlyú világbajnoki címét, melyet azóta is őriz. Eddigi pályafutása során 49 győzelem mellett egy-egy döntetlent és vereséget számol.

Erdeire verhető ellenfél vár

Rajta kívül szombaton az Universum egy másik világbajnoka, Erdei Zsolt is ringbe lép, aki az ausztrál Paul Murdoch ellen védheti meg a WBO félnehézsúlyú világbajnoki címét. A magyar öklöző úgy véli, hiába nem nagy név riválisa, nem szabad lebecsülni, hosszú kezei és kellemetlen stílusa miatt. Ugyanakkor azt sem hagyhatja figyelmen kívül, hogy ellenfele könnyen kihasználhatja, ha lebecsüli őt.