Verhető ellenfelet választottak Erdeinek

2007.01.15. 15:10
Alig két hét múlva lép ringbe legközelebb hivatalos címmeccsen Erdei Zsolt, a WBO félnehézsúlyú világbajnoka. Január végén hetedszer védheti meg a címét, most az amerikai Danny Santiago ellen. Az amerikai neve alapján a "Bronxi Bombázó", de eddig még egy komolyabb névvel sem találkozott súlycsoportjában, így hatalmas meglepetés lenne győzelme.

Szűk két hét múlva lép ismét ringbe világbajnoki címmeccsen Erdei Zsolt. A Bokszvilágszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka hetedik címvédő mérkőzésére készül. Korábban lehetséges ellenfélként felmerült a román Adrian Diaconu, majd a már korábban egyszer legyőzött mexikói Julio Cesar Gonzalez neve is.

Választott ellenfél

December végén aztán kiderült, a düsseldorfi mérkőzésen a "Bronxi Bombázó", Danny Santiago lesz a magyar öklöző ellenfele. Santiagót az Universum - Erdei klubja - választotta, hizen a szabályok szerint a meccs egy szabadon választott ellenféllel szembeni címvédés lesz.

Erdei a felkészülése során sem panaszkodott, hogy nem ismeri ellenfelét, mint mondta, bárki ellen hajlandó kiállni. Valószínűleg ösztönzőleg hatott rá az is, hogy október végén megszületett kisfia, Viktor Zsolt.

Mindössze két vereség

A 33 esztendős Santiago 1997-ben játszotta első meccsét a profik között, és 47 másodperc alatt technikai K.O.-val nyert Michael Watkins ellen. Eddigi 32 összecsapásából 29-et megnyert, 19-at K.O.-val. Idén februárban pedig a Rayco Saunders elleni meccsén nem tudtak dönteni a pontozók, így döntetlent hírdettek ki.

Ugyanakkor 2002-ben egymás után két összecsapását is elveszítette - a 23. és a 24. volt a sorban -, egyaránt technikai K.O.-val, mindkettőt az utolsó előtti menetben. Sorozata azonban mégsem olyan félelmetes, hiszen ellenfelei között egyetlen "komolyabb" nevet sem találni és legyőzői is a nem túl magasan jegyzett Rocky Torres és Olando Rivera voltak. Jelenleg 15. a WBO ranglistáján.

Santiago először Európában

Santiago eddigi meccsei közül egy kivételével valamennyit az Egyesült Államokban játszotta, az egy kivétel is Puerto Rico, tehát a január végi összecsapás lesz az első, melyet Európában vív meg. Szakértők szerint Erdei egyik korábbi ellenfeléhez, Hugo Hernan Garayhoz hasonló felépítésű öklöző, de sem erőben, sem technikailag meg sem közelíti az argentint.