Erdei a hónap bokszolója a WBO-nál

2007.07.16. 12:19
A WBO világbajnoka, Erdei Zsolt lett a hónap bokszolója a szervezetnél. A magyar öklöző legutóbb június 16-án technikai KO-val védte meg immár nyolcadik alkalommal világbajnoki címét. Egy másik magyar, Balzsay Károly ugyanakkor felkerült a listára, így akár a világbajnok Joe Calzaghe kihívója is lehet idővel.

A Bokszvilágszervezet (WBO) Erdei Zsoltot, a szövetség félnehézsúlyú világbajnokát választotta meg június legjobb öklözőjének. A magyar klasszis a június 16-án, Budapesten a Syma csarnokban technikai kiütéssel győzte le az amerikai George Bladest.

Kötelező kihívó jöhet

A folytatásban valószínűleg nehezebb ellenfélre számíthat Erdei, hiszen legutóbbi két ellenfelét klubja választotta, így a következő összecsapásra a szabályok értelmében egy kötelező kihívó ellen kell ringbe lépnie.

A ranglistán a világbajnok magyar mögött az amerikai Bernard Hopkins az első, míg a hétvégén egyéves szünet után pontozásos győzelemmel visszatérő Roy Jones jr. a második.

Több legyőzött is a listán

Meglepetésre a korábbi világelső Jonest kétszer is legyőző Antonio Tarver csak az ötödik, megelőzi őt az Erdei által magabiztosan vert német Thomas Ulrich is.

Az első tizenötben egyébként több olyan ökölvívó is található, akiket a magyar bokszoló korábban már legyőzött. A hatodik helyen áll az Erdeivel kétszer is mérkőző argentin Hugo Garay, míg a hetedik a mexikói Julio Gonzalez.

Balzsay kihívó is lehet

A WBO nagyközépsúlyú ranglistájára felkerült Balzsay Károly is, aki jelenleg a 11. helyen áll. Ez annyit jelent, hogy Balzsay - akinek a múlt hét elején született meg első gyermeke - is lehet idővel a jelenlegi világbajnok Joe Calzaghe ellenfele.

Balzsay legutóbb éppen Erdei címvédése alkalmával lépett ringbe és akkor úgy kiütötte brazil ellenfelét José Hilton Dos Santost, hogy annak még a fogvédője is kirepült a szájából és a segédei csak hosszú percek múlva tudtak bele életet verni.