Visszavonul Antonio Barrera

2007.10.05. 12:29
Marco Antonio Barrera, a profi ökölvívás elmúlt évtizedének egyik legnagyobb alakja szombaton lép utoljára szorítóba a szintén világklasszis Manny Pacquiao

Véget ér az elmúlt idők idők egyik legnagyobb profi ökölvívójának, Marco Antonio Barrerának a pályafutása a hét végén. Búcsúját a nagypehelysúlyú mexikói sztár maga jelentette be csütörtökön, a Manny Pacquiao elleni meccs bevezetése során.

A pályafutása során három súlycsoportban - harmatsúly, pehelysúly, nagypehelysúly - is világbajnoki címet szerzett Barrera döntése végleges és egyáltalán nem függ a fülöp-szigeteki világklasszis elleni Las Vegas-i összecsapás eredményétől.

"Nagyon régen csinálom már és elég volt - nyilatkozta a 33 éves öklöző. Barrera azonban azt is sietett kijelenteni, hogy az őt 2003-ban legyőző Pacquiao elleni meccset egyáltalán nem veszik félvállról. - Nagyon régen készültem már ennyire egy összecsapásra."

A karrierje során 63 győzelmet és 5 vereséget számláló Barrera mindenképpen szeretne visszavágni riválisának a négy évvel ezelőtti technikai kiütésért.

A 33 éves Barrera 1989-ben lett profi és legnagyobb meccsei közé az Erik Morales elleni három összecsapás mellett Naseem Hamed legyőzése tartozik. A mexikóinak sikerült először legyőzni a Herceget.