Erzsébet
1 °C
4 °C

Visszavonul Antonio Barrera

2007.10.05. 12:29
Marco Antonio Barrera, a profi ökölvívás elmúlt évtizedének egyik legnagyobb alakja szombaton lép utoljára szorítóba a szintén világklasszis Manny Pacquiao

Véget ér az elmúlt idők idők egyik legnagyobb profi ökölvívójának, Marco Antonio Barrerának a pályafutása a hét végén. Búcsúját a nagypehelysúlyú mexikói sztár maga jelentette be csütörtökön, a Manny Pacquiao elleni meccs bevezetése során.

A pályafutása során három súlycsoportban - harmatsúly, pehelysúly, nagypehelysúly - is világbajnoki címet szerzett Barrera döntése végleges és egyáltalán nem függ a fülöp-szigeteki világklasszis elleni Las Vegas-i összecsapás eredményétől.

"Nagyon régen csinálom már és elég volt - nyilatkozta a 33 éves öklöző. Barrera azonban azt is sietett kijelenteni, hogy az őt 2003-ban legyőző Pacquiao elleni meccset egyáltalán nem veszik félvállról. - Nagyon régen készültem már ennyire egy összecsapásra."

A karrierje során 63 győzelmet és 5 vereséget számláló Barrera mindenképpen szeretne visszavágni riválisának a négy évvel ezelőtti technikai kiütésért.

A 33 éves Barrera 1989-ben lett profi és legnagyobb meccsei közé az Erik Morales elleni három összecsapás mellett Naseem Hamed legyőzése tartozik. A mexikóinak sikerült először legyőzni a Herceget.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?