Erdeit akarja megverni a kazah Sumenov

2009.05.13. 13:16
Eddig csak nyolc profi meccse van a kazah sportolónak, de a hét végén a Joe Calzaghet is megzavaró Byron Mitchellt is simán lepofozta. Sumenov Erdeivel vagy Garayval szeretne bokszolni.

Világbajnoki mérkőzést akar Bejbut Sumenov, a félnehézsúly egyik legérdekesebb figurája, írja a profiboksz.hu. A mindössze 8 profi meccset jegyző kazah már számos exvilágbajnokot megvert rövid karrierje során és sokak szerint esélyes lehet a kategória jelenlegi nagyjai ellen is.

Sumenov a hétvégén a Joe Calzaghet is leütő Byron Mitchelt győzte le könnyedén. "Nagyszerű meccset vívtam otthon, és ezért külön köszönet illeti Byron Mitchellt, aki késői beugróként elvállalta a találkozót.

Ő továbbra is egy csupaszív bajnok, és ezt most bizonyította a ringben. Hálás vagyok, hogy az IBA bajnoka lehetek, de most még több kihívást keresek. Tényleg akarok egy meccset Erdei Zsolttal vagy Hugo Hernan Garayval. Remélhetőleg rövidesen megkapom a lehetőséget, hogy világbajnoki címét bokszolhassak." - nyilatkozta le az összes számottevő bokszmagazinnak Sumenov.

A 25 éves Sumenov 2007 novemberében vívta első profi meccsét, tavaly áprilisban pedig már ki is ütötte első pozitív mérlegű ellenfelét. Alig 12 nappal később Ázsia-bajnoki címet szerzett a 26-2-es mutatóval rendelkező Lavell Fingerrel szemben, első menetes kiütéssel. Legnagyobb győzelmét az amerikai Montell Griffin felett aratta, aki fénykorában Roy Jonest és James Toneyt is legyőzte. Sumenov máris 14. a Boxrec számítógépes világranglistáján, a WBO-nál pedig - ahol Erdei Zsolt a világbajnok - a 9. helyen áll.