Újabb veretlen ellenfél Vitalij Klicskónak

2009.10.08. 13:05 Módosítva: 2009.10.08. 13:05
Vitalij Klicsko decemberben egy újabb veretlen amerikaival mérkőzhet, de Kevin Johnson hibátlan mérlege ellenére sem nagy név, hiszen még jelentős bokszolót nem vert meg, és semmilyen címet nem nyert.
kevin

Megegyezett Vitalij Klicsko és Kevin Johnson menedzsere, a két bokszoló decemberben megmérkőzik. A tervek szerint a WBC nehézsúlyú világbajnoka és a veretlen amerikai 12-én, Svájcban száll ringbe a vb-címért.

Johnsonnak már le volt kötve egy Odlanier Solis elleni mérkőzés, de ettől inkább visszalépett, hiszen az ukránnal a vb-övért bokszolhat.

Klicskónak rövid időn belül ez lesz a második címmeccse, amit veretlen ellenféllel vív. Szeptember végén a szintén vereség nélkül álló Chris Arreolát technikai KO-val győzte le, riválisa a 11. menetre már ki sem állt.

A 38 éves ukránnak ez lesz a 41. meccse, eddig csak kettőt veszített el, Lennox Lewis (2003) és Chris Byrd (2000) ellen. Győztes találkozói közül mindössze egy ment végig, a többit idő előtt hozta.

Johnsont még nem győzték le eddigi 23 meccsén – 9-et nyert KO-val -, de igazi nagy ellenféllel még nem találkozott. A legismertebbek Timur Ibrahimov és Devin Vargas voltak. A 30 éves, 191 centis amerikait gyors, technikás bokszolónak tartják, ennek ellenére még semmilyen címet nem nyert.

DV486811

Sokak szerint Klicskónak csak azért van szüksége a mérkőzésre, hogy szinten tartsa magát, és ne fásuljon bele az edzésekbe, melyekkel felkészül, hogy tavasszal megmérkőzhessen a Haye-Valujev meccs győztesével.