Pacquiao: Szórakoztató címvédés lesz

2009.11.05. 21:00 Módosítva: 2009.11.05. 21:00
Manny Pacquiao ismét ringbe száll, november 14-én a puerto ricói Miguel Cottóval küzd meg a WBO váltósúlyú világbajnoki címéért. Szerdán Los Angelesben tartott nyilvános edzést.

A világ legjobb ökölvívójának tartott a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao világbajnoki címmérkőzésére készülve nyilvános edzést tartott szerdán Los Angelesben.

Pacquiao hazájában nemzeti hősnek számít, a Fülöp-szigetiek egyenesen országuk felemelkedését látják a bokszoló sikereiben, nagy izgalommal várják újabb meccsét, amelyet november 14-én Las Vegasban vív a WBO váltósúlyú bajnokával, Miguel Cottóval.

"Miguel Cotto egy erős srác, azt várom, hogy a legjobbját fogja nyújtani és szórakoztató lesz a küzdelem" - nyilatkozta a napokban Pacquaio.

A 30 éves Pacquiao májusban a második menetben kiütötte a kisváltósúly egyik legjobbját, Ricky Hattont, tavaly decemberben pedig Oscar De Le Hoyát is elintézte. Eddigi 49 profi győzelméből 37-et KO-val ért el, háromszor kapott ki, utoljára 2005 márciusában Erik Moralestől.

A puerto ricói Miguel Cotto 35 mérkőzéséből 27-et KO-val nyert meg, egyszer kapott ki. Idén februárban Michael Jenningset verve lett a WBO váltósúlyú bajnoka, és június 13-án Joshua Clottey ellen megvédte címét.