Khan 76 másodperc alatt végezte ki Salitát

2009.12.06. 10:20 Módosítva: 2009.12.06. 10:20
Nem tartott sokáig a pakisztáni születésű angol öklöző, Amir Khan címvédő mérkőzése. A WBA kisváltósúlyú világbajnoka hideg fejre nagyon eltalálta ellenfelét, egy perc múlva pedig be is fejezte a meccset.

Nem láthatta sokáig a newcastle-i arénában az őrjöngő közönség a 23 éves Amir Khant. Az olimpiai ezüstérmes öklöző hatalmas önbizalommal ment a ringbe az eddig hibátlan mérleggel rendelkező ukrán Dmitrij Salita ellen, a 10. másodpercben már megrendítette egy nagy jobb egyenessel.

Salita még fel sem ocsúdott, újra padlóra került, harmadszor a köteleknek esett, és már nem volt értelme a folytatásnak.

Khan tavaly szeptemberben még ennyit sem töltött a ringben, igaz, akkor Breidis Prescott kiütötte 54 másodperc alatt. (Prescott azóta kétszer is kikapott.)

khan450

Az a vereség azonban nagyon megerősítette Khant, utána Barrerát is legyőzte - az ötödik menetben lett vége -, majd Kotelnikkel mind a 12 menetet kibokszolta.

A csodagyerek jelzővel illetett Khan 23 éves korára jelentős karriert futott be, hiszen az athéni olimpián, amikor még 18 sem volt, döntőt bokszolt, nyáron pedig már a profiknál lett világbajnok. A profiknál idén csak háromszor bokszolt, de volt olyan éve, amikor ötször is ringben volt.