Erdei novemberben Amerikában bokszol

2010.10.19. 09:04
A veretlen félnehézsúlyú amerikai promóterrel szerződött, három meccset kap, Erdei Zsolt első ellenfele a kenyai Samson Onyango lesz november 20-án.

Az amerikai ESPN csatorna és a profibox.hu híre szerint Erdei Zsolt három mérkőzésre szóló szerződést írt alá az egyik legismertebb amerikai promóterrel, Lou DiBellával és a Di Bella Entertainmenttel.

A Boksz Világszervezet (WBO) korábbi félnehézsúlyú világbajnoka november 20-án ismét szorítóba lép, a 36 éves magyar az egyesült államokbeli Atlantic Cityben Samson Onyangóval (20 győzelem, 6 vereség) bokszol egy 8 menetesre tervezett meccset. A kenyai alapvetően cirkálósúlyú, 13 KO-ja mellett háromszor kiütötték.

„Erdei reális célokat tűz maga elé. Harminchat éves korában nem okoz gondot, hogy hozza a súlyát, de már nem ötéves távlatban gondolkodik, hanem négy-öt összecsapásban" - mondta DiBella, aki többek között olyan sztárokat képvisel, mint Sergio Martinez, Glen Johnson, vagy a négy nagy szervezetnél is középsúlyú bajnok Bernard Hopkins.

"Sok meccsét megnéztem, nagyon jó srác. Magyarországon úgy kezelik, akár egy rocksztárt. Nincs igazán szüksége pénzre, nem azért tér vissza. Azért jön Amerikába, hogy bebizonyítsa, a legjobbak közé tartozik.”

Elismerik a tehetségét, de nem tartják esélyesnek

A boxingnews.com  szakportál elismeri Erdei tehetségét, de nem sok esélyt ad neki a legjobb félnehézsúlyúak ellen, Tavoris Cloud-ot, Jean Pascal-t és Beibut Shumenov-ot is jobbnak látják nála. A jelenlegi WBO világbajnok, Jürgen Brähmer ellen viszont lehet keresnivalója. Arra azonban kevés esély van, hogy ez a meccs létrejöjjön, Erdei nincs olyan pozicíóban, hogy kihívhassa az őt korábbi klubjából kiszorító németet.

„A következő lépés, hogy Amerikában is sikeres legyek. Ki akarom hívni a legnagyobb félnehézsúlyú bunyósokat. Ez a célom, tudom, hogy nagy kihívás előtt állok, de semmilyen célomat nem adtam eddig fel. Nem akarok visszavonulni anélkül, hogy az Egyesült Államokban kipróbálnám magam” - mondta Erdei.

"DiBella tette a legjobb ajánlatot, de az a legfontosabb, hogy hisz bennem. A kezdetektől fogva szimpatikusan állt a dolgokhoz, én pedig bízom benne, hogy lehetőséget biztosít nekem az amerikai bokszpiacon."

Az nso.hu úgy tudja, Erdeinek a jövő hét második felében kell jelentkeznie az Egyesült Államokban, a meccs előtti négy hétben egy amerikai trénerrel ott készül. Fritz Sdunek, Erdei eddigi egyetlen profi edzője családi okok miatt ezt a meccset nem vállalta, de a másik kettőre ő fogja felkészíteniaz amatőrként olimpiai bronzérmes bokszolót.

A veretlen magyarnak júniusban járt le a szerződése klubjával, a német Universummal, melyet nem hosszabbítottak meg. Erdei 31 mérkőzésén 17-szer nyert kiütéssel, legutóbb tavaly novemberben bokszolt, akkor az olasz Giacobbe Fragomeni legyőzésével szerezte meg a WBC cirkálósúlyú övét. Előtte közel hat éven át volt a WBO félnehézsúlyú királya, címét 11-szer védte meg.