Erdei: Én vagyok az esélyes

2010.10.28. 20:16
A veretlen félnehézsúlyú három hét múlva Samson Onyangóval bokszol Atlantic Cityben, a kenyai magas, nem túl gyors, de mindenre visszaüt.

Erdei Zsolt három mérkőzésre szóló szerződést írt alá az egyik legismertebb amerikai promóterrel, Lou DiBellával és a Di Bella Entertainmenttel. A Boksz Világszervezet (WBO) korábbi félnehézsúlyú világbajnoka november 20-án ismét szorítóba lép, a 36 éves magyar az egyesült államokbeli Atlantic Cityben Samson Onyangóval (20 győzelem, 6 vereség) bokszol egy 8 menetesre tervezett meccset. A kenyai alapvetően cirkálósúlyú, 13 KO-ja mellett háromszor kiütötték.

"A végefelé vagyok, kezdek belelendülni. Nem volt a felkészülés minden szakasza ilyen kedvező, de bízom benne, hogy az elkövetkező 3 hét elég lesz, hogy a formám kicsúcsosodjék. A súlyom 80-81 kg között mozog edzések után (79,3 kiló a felső határ), és mivel nem lesz olyan szigorú a mérlegelés, így ez szerintem meg is felel, persze azért még le szeretnék adni egy kicsit" - nyilatkozta Erdei a profiboksz.hu-nak.

"DiBella mindent megígért, megpróbálja a legnagyobb mérkőzéseket is nyélbe ütni, és ha én megfelelek az elvárásoknak, akkor világbajnoki címig juthatok, ami mindkettőnk érdeke. Ezen dolgozunk, hogy ezek a mérkőzések létrejöjjenek, én pedig a lehető legjobb formában legyek."

"Onyangóról láttam már felvételt, magas fiú, kicsit furcsa a mozgása, nem túl gyors, viszont mindenre visszaüt, még lehetetlen helyzetekből is. Elég kellemetlen, kemény is, mivel a KO-statisztikája sem rossz. Nem szeretek tippelni, az esélyes mindenképpen én vagyok, és bolond az, aki maga ellen fogad. Hogy mi lesz a vége, sikerül-e kiütnöm, azt meg nem mondom, majd ott kiderül."

"Három meccsre tervezek, remélem, még lesz bennem motiváció utána és akkor még kettőre adódhat lehetőség, így szól a szerződésem is: három meccs, plusz kettő opciós. Ha lesz még bennem motiváció, tűz és a frissesség, akkor folytathatom utána is."

A veretlen magyarnak júniusban járt le a szerződése klubjával, a német Universummal, melyet nem hosszabbítottak meg. Erdei 31 mérkőzésén 17-szer nyert kiütéssel, legutóbb tavaly novemberben bokszolt, akkor az olasz Giacobbe Fragomeni legyőzésével szerezte meg a WBC cirkálósúlyú övét. Előtte közel hat éven át volt a WBO félnehézsúlyú királya, címét 11-szer védte meg.