Erdei: Nem vagyok elégedett

2010.11.21. 09:43 Módosítva: 2010.11.21. 09:40
A veretlen magyar félnehézsúlyú simán legyőzte Samson Onyangót, de sok akcióját nem vitte végig, holtpontjai voltak, edzője is letolta.

Erdei Zsolt fölényes, egyhangú pontozással (79-73, 80-72, 80-72) legyőzte Samson Onyangót Atlantic Cityben. A félnehézsúlyban és cirkálósúlyban is világbajnok, veretlen magyar uralta a meccset, támadott, a kellemetlen stílusú Onyango felhozó ellenfélnek erős volt, kiütni, vagy akár keményen megfogni nem sikerült. Mélyeket hajolt, fejelt, nem akart győzni, csak a nagy vereséget elkerülni. A 32. meccsét is megnyerő (32-0, 17 KO) Erdei egy év kihagyás után erős és gyors volt, a negyedik és az ötödik menetben kimondottan jól bokszolt, de a meccsen sok volt az üresjárat.

"Nem vagyok maradéktalanul elégedett, mert sok akciómra ráhúzhattam volna még, de azt hiszem, jó bemutatkozás, jó belépő volt. A csuklóm, bordám, vállam rozsdás volt, de nem látszott a hosszú kihagyás - nyilatkozta a Sport TV-nek minden idők legeredményesebb magyar profi bokszolója. - Balzsay Karcsi bácsitól meg is kaptam a letolást az elmaradt utolsó ütésekért, most már én is érzem, volt bennem még bőven. Voltak holtpontjaim a meccs alatt, de a nyolcadik menet megint jó volt."

"Onyangóval egyébként vigyázni kellett, veszélyes volt, inkább távol maradtam tőle. Nem mehettem rá megállás nélkül, nagyon kemény ökle van, ráadásul mindig figyelni kellett, nehogy összefejeljünk, így is meglátszik a homlokomon a fejének a nyoma, lila foltjaim vannak. Megéreztem, régen nem volt meccshangulatban részem, és izgultam is egy kicsit az amerikai szereplés miatt, óriási volt az elvárás. A csarnokban a meccs alatt szenzációs hangulat volt, nagyon jó volt magyarként ringbe lépni, a szurkolók szinte szétszedtek, mintha hazai pályán bokszoltam volna. Nagyon hálás vagyok."

"Most hazautazom, megölelem a családomat, és még jól átrágom magamban ezt a mérkőzést. A következő meccsre már itt, New Jerseyben fogok két hónapot készülni."

A 36 éves Erdei legutóbb tavaly novemberben az olasz Giacobbe Fragomenival bokszolt, győzelmével a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú világbajnoka lett, előtte közel hat éven át volt a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú bajnoka.

Az Onyango elleni Erdei 32. győzelme a profik között, az első azóta, hogy 3+2 mérkőzésre szóló szerződést kötött a világ egyik leghíresebb promóterével, Lou DiBellával.