Adamek megkapja az egyik Klicskót

2011.01.26. 13:04
Vlagyimir, Vitalij, és a lengyel is bokszol még őszig, ha bármelyikük kikap, a szeptemberre tervezett meccs elmarad.

Vlagyimir és Vitalij Klicsko megállapodott Tomasz Adamek képviselőivel, így a lengyel valamelyikükkel a nehézsúlyú világbajnoki címért lép szorítóba szeptemberben.

A kategóriát évek óta uraló ukrán testvérpár közölte: a részleteket csak a közeljövőben tisztázzák, de biztos, hogy Lengyelországban, a 2012-es futball Európa-bajnokság egyik stadionjában lesz majd a mérkőzés.

„Adamek nagyon tapasztalt, gyors, kellemetlen ellenfél - nyilatkozta Vitalij, a Boksz Világtanács (WBC) bajnoka. - Nem számít, végül melyikünk küzd majd meg vele, a lényeg, hogy nem szabad lebecsülni.”

A 34 éves Adamek korábban félnehézsúlyban és cirkálósúlyban is világbajnok volt, öt eddigi nehézsúlyú meccsén győzött. A lengyelek kedvence 44 profi mérkőzéséből 43-at megnyert, egyetlen vereségét 2007-ben Chad Dawsontól szenvedte el, az amerikai megfosztotta őt a WBC félnehézsúlyú koronájától. Adamek ez után lépett fel a cirkálósúlyúak közé.

Vitalij Klicsko legközelebb március 19-én, a kubai Odlanier Solisszal csap össze, míg a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) bajnoki címét birtokló öccse, Vlagyimir április 30-án meccsel a brit Dereck Chisorával.

Adameknek tavasszal még szintén lesz egy meccse, az ukránok jelezték, ha ők mindketten, vagy a lengyel elveszíti soron következő találkozóját, a Klicsko-Adamek mérkőzést nem rendezik meg.