Klicsko: Alig kaptam levegőt a fájdalomtól

2010.12.09. 14:13
Az ukrán nehézsúlyú világbajnok, Vlagyimir Klicsko nem nyerhette meg 56. mérkőzését, négy nappal a szombati időpont előtt megsérült. Ellenfele, Derek Chisora sunyinak nevezte.

Vlagyimir Klicsko lemondta a zimbabwei születésű brit, Derek Chisora elleni szombat esti mérkőzését. Az első hírek szerint az ukránnak megsérült a háta, de a német Bildnek ezt maga az érintett cáfolta.

„Három és fél centis izomszakadás van a hasfalamban, még a levegővétel is fájdalmas volt. Nagyon sajnálom a szurkolóimat, akik jegyet váltottak a meccsemre, de ilyen hasító és rendkívüli fájdalom mellett nem vállalhattam el az összecsapást."

Orvosa úgy indokolt, mivel ez az izom nem stabil, és kiemelt szerepe van a küzdelemben, nem lehetett kockáztatni, hogy esetleg tovább szakadjon, és sérülés miatt kelljen feladni a meccset.

„Életem formájában voltam, ezért érthető, hogy összetörtem, amikor folyamatosan éles fájdalmat éreztem” – jelentette ki a három vb-övet (WBO, IBF, IBO) birtokló nehézsúlyú ukrán.

Győzelme amúgy vélhetően papírforma lett volna, mert Chisora ugyan hibátlan – mind a 14 meccsét megnyerte - mérlegű, de eddig komoly ellenfele nem volt. Meccsük új időpontjáról még nincs hír.

Chisora válasza sem késett sokáig, rögtön sunyinak nevezte riválisát. "Amikor legutóbb láttam, semmi baja sem volt, azt hiszem, nem akart meccselni. Fejsérülés nélkül akarta ünnepelni a Karácsonyt és az új évet."

A fiatalabbik Klicsko idén már kétszer megvédte a címét.