Vitalij Klicsko az intenzívre küldte Briggst

2010.10.17. 14:55
Az amerikai végigállta a 12 menetet, de 300 ütést kapott, vérzett a szeme, a szája, eltörött a szemöldökcsontja, mentő vitte el.

Vitalij Klicsko egyhangú pontozással védte meg a WBC nehézsúlyú világbajnoki övét, a 39 éves ukrán az O2 aréna 14 és fél ezres közönsége előtt nagyon elverte Shannon Briggst, aki a bekapott rengeteg ütés ellenére kibírta a 12 menetet: a statisztika szerint Klicsko háromszázszor találta el kihívóját.

A profiboksz.hu szerint a meccs után zavart állapota miatt mentő vitte el az amerikait, a szája és az orra is vérzett. Briggs tiltakozott, de menedzsere ragaszkodott a kórházi kivizsgáláshoz. A német hírügynökség úgy tudja, Briggst szemcsonttörés miatt a Hamburg-Eppendorf egyetemi klinika intenzív osztályára vitték.

Klicsko dicsérte az amerikait: "Nagyon bírta az ütéseket, hatalmas szíve van, tisztelem érte. Nem hittem volna, hogy ennyi ütés után lábon kihúzza".

Az RTL szakkommentátoraként közreműködő Luan Krasniqi szerint felelőtlenség volt végigengedni a meccset. "Legkésőbb a tizedik menetben be kellett volna fejezni. Felelőtlenség volt, hogy ennyi megrendítő ütés után is tovább engedték. Védekezni sem tudott, esélye sem volt a győzelemre, szükségtelen pofonokat kellett beszednie."

A ringorvos, Stephan Bock is javasolta volna a leállítást, ha a brit bíró kikérte volna véleményét. "Azt reméltem, a bíró a 10. menet után véget vet ennek, ha konzultált volna velem, azt mondtam volna, fejezze be" - mondta az orvos, aki a szabályok szerint önszántából nem rendelkezhet a beszüntetésről, a bíró pedig állítólag azt az utasítást kapta a WBC-től, hogy csakis a legvégső esetben állítsa le a összecsapást.