Don Kingen múlik Erdei Zsolt sorsa

2011.04.02. 12:17

Erdei Zsolt korábbi félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok június 4-én lép legközelebb szorítóba, egyelőre ismeretlen riválissal az Atlantic Cityben rendezendő gálán. Ha viszont összejön a vb-címmeccs az amerikai Tavoris Clouddal, mert akkor változik az időpont.

Erről a veretlen, eddigi mind a 32 profi meccsét megnyerő magyar klasszis öklöző amerikai promótere, Lou DiBella nyilatkozott az ESPN sportcsatorna internetes oldalán.

Az IBF világbajnoka, a szintén veretlen Cloudnak erre az évre még nincs lekötött meccse.

„Erdei szeretné, ha Clouddal csaphatna össze, mérkőzésük ügyében kapcsolatban állok Cloud promóterével, Don Kinggel” - nyilatkozta DiBella.

Erdei az IBF rangsorában csak kilencedik, viszont a szervezetnél nincs sem kötelező kihívó, sem második.

A Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú övét közel hat évig birtokló magyar ökölvívó tavaly novemberben a kenyai Samson Onyango ellen tért vissza a ringbe, a nyolcmenetes találkozón egyhangú pontozással győzött.

A 36 éves Erdei 2009 novemberében az olasz Giacobbe Fragomeni felett aratott diadalával a WBC cirkálósúlyú vb-övét is megszerezte, így ő lett az első magyar, aki két súlycsoportban is profi világbajnok lett.