Erdei ha nyer júniusban, vb-címért bokszolhat

2011.04.12. 21:19

Erdei Zsolt  június 4-én, Atlantic Cityben a lengyel Dawid Kosteckivel fog bokszolni - írja a monokli.com lengyel lapértesülésre hivatkozva. Kostecki menedzsere Andrew Wasielwski hivatalosan is megerősítette a helyi sajtónak, hogy a lengyel fél elfogadta a feltételeket, és már csak néhány apróság tisztázása van hátra. A megjelentek szerint az Erdei és Kostecki nem címmérkőzésen bokszol egymással, de az IBF bokszszervezet eliminátor küzdelemnek ismeri el. A győztes így kihívhatja a világelső amerikai Tavoris Cloud-ot.

A 29 éves Gypsy (Cigány) becenéven futó Kostecki pályafutása során több profi övet is szerzett már, volt a WBC junior bajnoka, valamint a nem igazán jegyzett WBF és az IBC vb-öveit is birtokolta. Mérlege nagyon jó, 36 mérkőzését megnyerte (24 KO/TKO), és csak 1 veresége van, 2006-an, amikor Rachid Kanfouah győzte le.

Kosteckinek volt már magyar ellenfele, 2002-ben Szakály Sándort, 2003-ban Németh Ottót ütötte ki.

Korábbi értesülések szerint Erdei az amerikai Chris Henryvel mérkőzött volna június 4-én, ezt a meccset Henry menedzsmentje meg is erősítette.

Erdei szerződése tavaly nyáron járt le a német Universum Box-Promotion vállalattal, majd néhány hónappal később az ismert amerikai mérkőzésszervezővel, Lou DiBellával állapodott meg. Visszatérése 2010. november 20-án, Atlantic Cityben volt, ahol nyolc menetet bokszol a kenyai Samson Onyango ellen. Erdei könnyen nyert, de kiütni nem tudta technikailag képzetlen ellenfelét.