Klicsko: Nincs itt semmi keresnivalód, Haye

2011.07.04. 10:23

Egyre több részlet derül ki arról, mi történt a szombat esti nehézsúlyú címegyesítő mérkőzés után.

A nem túl pontos Vlagyimir Klicsko keveset ütve is fölényben volt, az angol David Haye ereje kimerült a védekezésben. Az utolsó menetben ugyan nekiment az ukránnak, de fizikai hátránya egyébként érezhető volt, 13,5 kilóval könnyebb, nyolc centivel alacsonyabb Klicskónál. Az egyhangú pontozás igazságos eredmény.

Haye rögtön – a sajtótájékoztatón az asztalra állva - megmutatta bedagadt, törött kislábujját, és kifejtette, az elrugaszkodásoknál mennyire bántotta a sérülés.

„Olcsó kifogás. Elhiszem, hogy nem egyszerű elfogadni a vereséget. Neki jobb így. Volt olyan, hogy eltörött a kezem, de eszembe sem jutott, hogy azzal indokoljam a vereséget. Szóba sem hoztam. Végül mindenki a helyére kerül az életben, azt kapja, amit megérdemel. Az eredmény önmagáért beszél” – idézte a Bild Klicskót.

„Ez egy jó lecke volt neked, Haye. Kár, hogy a KO elmaradt, sajnálom. De azt gondolom, eléggé szembetűnő, hogy a nehézsúlyban nincs semmi keresnivalód. Te sem vagy fából, ha esetleg azt gondoltad eddig. Menj szépen vissza a cirkálóba, ott a helyed, nem a nehézfiúk közt” – osztotta barátságos tekintettel riválisát az ukrán, aki előzőleg a pólója feliratán lefejezte őt és testvérét, Vitalijt is, illetve egy számítógépes játékon leütötte a fejüket.