Ivó, Milán
EUR 384,67 Ft
USD 363,26 Ft
5 °C
26 °C

Káté sima győzelme az ökölvívó-vb-n

2011.09.30. 15:43

A pénteken egyedüli magyarként bokszoló Káté Gyula győzött a 32 közé jutásért rendezett mérkőzésén a Bakuban zajló olimpiai kvalifikációs férfi ökölvívó-világbajnokságon.

Az 64 kg-ban szereplő, a legutóbbi vb-n harmadik Káté 24-14-es pontozással győzte le a fehérorosz Jevgenyij Ramaskevicset. A magyar bokszoló a nyolcaddöntőbe jutásért vasárnap játszik.

Szombaton két magyar küzd meg a 32 közé kerülésért: a 60 kilós Varga Miklós a grúz Nikoloz Izoriával, míg a 75 kg-os Harcsa Zoltán a salvadori José Bernallal találkozik.

"Jobbára meg tudtam valósítani elképzeléseimet, s azt, amit Öcsi bácsi, az edzőm kért tőlem. A kanadai ellen több kell, nem eshetek vissza a harmadik menetre, ahogy ez most történt, s többet kell mozognom lábon. Jól sikerült a felkészülésem, mindenesetre sokkal jobban, mint júniusban, az ankarai Eb előtt, ezért bizakodó vagyok" - mondta a magyar válogatott csapatkapitánya.

Szántó Imre, Káté edzője óvatosan fogalmazott: "Egy kötelező győzelmet hozott Gyuszi, helyenként jól bokszolt, de a kanadai jóval keményebb dió lesz, mint a fehérorosz volt. De ez így van rendjén, egyre nehezebb ellenfelek következnek, ezért neki is egyre többet kell nyújtania."

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás