Klicsko: Chisorának igazi büntetés kell

2012.02.22. 11:49

Vitalij Klicsko a Die Weltnek azt nyilakozta, újra megmérkőzne Derek Chisorával, hogy kiüthesse. Szombaton Klicsko egyhangú pontozással nyerte a nehézsúlyú WBC-címmérkőzést az őt a mérlegelésen pofonvágó, és a meccs előtt a testvérét leköpő Chisora ellen. A brit bunkóságait a ringben akarta megtorolni, de sérült bal válla miatt nem tudta kiütni. Erről azonban nem tett le, bár semmi sem kötelezi a visszavágóra. „Az eszem azt mondatja, nincs szükségem egy újabb meccsre vele, de a belső hang egyértelműen azt súgja, ennek az embernek igazi büntetést kell adnom. Ki akarom ütni őt a ringben.”

Klicsko nyitott kérdésként kezeli a visszavágót, de menedzsere, Bernd Bönte szombaton még azt mondta, kizárt, hogy újra Chisorával bokszoljon versenyzője. Ha mégis összejönne a meccs, akkor szinte biztos, hogy nem a Klicskóknak hazai pályának számító Németországban rendezik meg. A Német Profiboksz Szövetség elnöke, Thomas Putz, egy életre eltiltaná Chisorát a sporttól, de Németországban többé semmiképen nem szeretné őt bokszolni látni. A meccs utáni balhé másik résztvevőjével, David Haye-jel viszont semmi baja sincs, ő meccselhet a németeknél, ha egyszer a visszatérés mellett dönt. Erre csak akkor lehet számítani, ha valamelyik Klicsko kiáll vele.

Haye-t egyelőre nem tudta meghallgatni a német rendőrség, a balhé után rögtön hazautazott, most pedig Los Angelesbe repült. A németek a Scotland Yard segítségét kérik, hogy tudjanak Haye-jel beszélni, úgy gondolják, két hétbe is telhet, míg ez sikerül.