Chisora a ringben csaphat vissza Haye-nek

2012.05.08. 09:30

Derek Chisora nyáron a ringben vehet elégtételt David Haye ütéséért, amit a Vitalij Klicsko ellen vívott meccs utáni sajtótájékoztatón kapott.

Haye tavaly nyáron éppen Klicskótól kapott ki, majd visszavonult a boksztól, leadta licencét, bár lebegtette, a másik Klicsko kedvéért visszatérne. Jelenleg Chisorának sincs licence, elvette tőle a Brit Boksz Szövetség (BBBC), mert Klicskónak már a mérlegelésen lekevert egyet, és közvetlenül a meccse előtt a ringsegéd Vlagyimir Klicskót is leköpte. Chisora fellebbezett, de ügyét leghamarabb júniusban tárgyalják, addig biztos nem kap versenyengedélyt. A BBBC egyik tisztviselője elmondta, Haye sem adott be licenckérelmet.

Chisora menedzsere, Frank Warren azonban állítja, a két bokszoló licenc nélkül is megküzd egymással, a keddi sajtótájékoztatón be is jelentették, hogy a meccs július 14-én a West Ham stadionjában, az Upton Parkban lesz, mégpedig - a licencproblémák miatt - a luxemburgi bokszszövetség égisze alatt.

„Ez a legjobb fórum, hogy rendezzék a nézeteltéréseiket" - vélekedik Warren a meccsről. „Ez a meccs adta magát, mondhat bárki bármit. Nagyobb küzdelem lesz, mintha valamelyikük Vlagyimir vagy Vitalij Klicskóval állna ki."