Tégy úgy, mintha halott lennél

2012.09.24. 11:17

A nehézsúlyú bokszbajnok, Corrie Sanders lánya életét védte, amikor halálos lövéseket kapott egy rablótámadásban, Dél-Afrikában.

Az egykor Vlagyimir Klicskót is kiütő Sanders unokaöccse 21. születésnapját ünnepelte családjával egy britsi étteremben, amikor három fegyveres támadott rájuk. A rablók válogatás nélkül mindenkire tüzeltek, Sanders a 15 éves lányára, Marinque-re feküdt, hogy megvédje a lövésektől. Szemtanúk szerint, még az is a fülébe súgta: „Tégy úgy, mintha halott lennél, gyermekem!”

A 46 éves exvilágbajnok kezét találták el, és gyomorlövést kapott, kórházba szállítása után ebbe halt bele. A rablók személyes holmikat és mobiltelefonokat zsákmányoltak.

Sanders családja úgy véli, hogy ha gyors segítséget kap a bokszoló, még megmenthették volna az életét. Az étteremhez közel ugyan volt egy magánklinika, de ott nem fogadták a sérülteket, a messzebb lévő Kalafong kórházba kellett átszállítani őket, és ez az időveszteség végzetesnek bizonyult.

A rendőrség nagy erőkkel keresi a támadókat, de egyelőre még senkit sem tartóztattak le.

Sanders halála a Klicsko testvéreket is megrázta. „Lesújtott bennünket Corrie Sanders halálhíre, ezúton szeretnénk őszinte részvétünket kifejezni a hozzátartozóinak. Corrie-ra mindig úgy fogunk emlékezni, mint óriási személyiségre, a ringben belül és azon kívül is. Nagy harcos volt, óriási szívvel, aki mindig pozitívan képviselte az ökölvívósportot” – szólt az ukrán sportolók közleménye.

„Ő volt a legnehezebb ellenfél, akivel valaha megküzdöttem. Gyors volt és veszélyes, sosem feküdt nekem a stílusa" - méltatta Sanderst Vitalij Klicsko, aki 2004-ben bosszulta meg öccsének, Vlagyimirnak az egy évvel korábbi, Sanderstől elszenvedett KO-vereségét.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport