30-40 menetet is kibír az ukrán bokszisten

2014.03.01. 11:26

Még négy menetet sem bokszolt profként, Bob Arum promóter máris a legnagyobb bokszistenként tekint az ukrán Vaszil Lomacsenkóra, aki elképesztő fizikummal rendelkezik. Második profi meccsén már világbajnoki övért megy.

„Azt hiszem Lomacsenko már most a legjobb öt bokszoló között van a világon. Fantasztikus, ahogy a felkészülése is. Lomecsenko, egy óriási nagy sztár lesz. Olyan jó, mint Golovkin, vagy Provodnyikov, de Lomacsenko mindegyiküket túlragyogja majd. Abszolút fenomenális" – áradozott róla Arum.

Az amatőrként kétszeres olimpai bajnok Lomacsenko szombaton a mexikói Orlando Salidóval küzd majd a WBO pehelysúlyú címéért. Salido már tízszer volt világbajnok, van tapasztalata benne, hogy kell tizenkét meneten át küzdeni.

A nagyon technikás és agresszív Lomacsenkónak ez lesz az első ilyen hosszúságú meccse, de Arum nem hiszi, hogy ne bírná.

Lomacsenko apja, Anatolij, aki egyben edzője is, azt mondta: „Nincs még egy olyan bokszoló, aki ennyi menetet bírna. 30-40 menetre készítem fel."

Vasyl Lomachenko

„Sohasem láttam még senkit úgy edzeni. Láttak már olyan bokszolót, aki az öklén kézenállásban tízszer odavissza sétál a ringben? Én mondom, ez őrület. Az apja először táncosnak képezte, így nagyon könnyedén mozog és fordulékony. Akár cirkuszban is szerepelhetne. Nem úgy edz, mint egy átlagos bunyós, ő egy akrobata, igazán különleges. Mindez azonban összeomolhat, mert Salido nem olyan, mint egy habcsók, hanem pokoli kemény. Salidót azért választottuk, amellett, hogy bajnok, mert arról híres, hogy igazán belemenős harcokat vív. Ezért lehet kérdéses, hogy ha Lomacsenko eljut a tizedik, tizenegyedik menetig, akkor vajon veszít-e valamit állóképességéből?" – nyilatkozta Arum.