Újra próbára teszik a verhetetlen bokszolót

2014.09.13. 11:03

Májusban Marcos Maidana 12 meneten át a maximumot nyújtotta a világ legjobban védekező bokszolója, Floyd Mayweather ellen, de ez is csak arra volt elég, hogy 117-111, 116-112 és 114-114-es pontozás mellett kikapjon.

Azóta már betöltötte a 31-et is az argentin, ám ez nem sokat változtat a helyzetén: akárcsak májusban, most sem várja tőle senki, hogy megverje a sorban 46 meccsen győztes, 37 éves amerikait.

„Kilenc menetet megnyertem a tizenkettőből az előző meccsen, maguk meg azt mondták, hogy mennyire szoros volt. Persze, értem én. Nekem magasabban van a léc, mint a többieknek, ezért tűnt szorosnak” – mondta Mayweather a meccs előtt. A tavaszi mérkőzésen pár menet kellett neki ahhoz, hogy felvegye, és tulajdonképpen hatástalanítsa Maidana stílusát, onnan lényegében végig nála volt az irányítás.

Az argentin nem annyira gyors és ügyes, de ezt ösztönnel és ésszel kompenzálja. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne lenne jó bokszoló, csak hát Mayweather teljesen más szint mindenkihez képest. A visszavágóra is készül pár trükkel a kihívó, aki szeretné távolabb tartani magától Mayweathert, és frissebb maradni a meccs végéig.

Mindkét gondolat érthető, hiszen 221 ütést vitt be Mayweatherre, a legtöbbet, amit valaha az amerikainak ki kellett bírnia 12 menet alatt, ez pedig fárasztó, és mivel elég sokat volt közel hozzá, nem tudott komoly kárt okozni ellenfelében.

Mayweather-Maidana I

Mayweathernek 46 győzelme (ebből 26 KO) van, a jelenlegi szerződése pedig a Maidana elleni visszavágóval együtt 3 mérkőzésről szól, ezután pedig vissza is vonul, vagyis ideális esetben sem éri el az 50-0-s mérleget.

Ha mindketten a legjobbjukat hozzák vasárnap hajnalban Las Vegasban, Mayweathert nem lehet megverni, de ha a 37 éves amerikai elkezdett kicsit lassulni, Maidana stílusa és ütőereje könnyen az első vereségét jelentheti. Ugyanez volt a képlet négy hónapja is, de a 12 menetnyi tapasztalat inkább a védekező Mayweathernek kedvez majd, hiszen már tudja, mire számíthat, és nem az elején kell alkalmazkodnia.