Muhammad Alit nem érdekli honfitársa, Pacquaiónak szurkol

2015.04.02. 08:57

Muhammad Ali Manny Pacquaiónak szurkol, állítja a lánya. A legendás bokszolónak nem tetszik Floyd Mayweather életvitele, ezért nem tud mellé állni, hiába a honfitársa.

„Az apám minden erejével a Pacquiao Teamet támogatja. Mayweather nem hiszem, hogy összehasonlítható vele. Az apám nagyon kedveli Mannyt, nagy rajongója. Tudja, hogy Manny nagyszerű harcos, de sokkal többet számít, amit a ringen kívül tesz. Igazi jótékonykodó személyiség" – mondta Rasheda Ali a TMZ-nek.

Pacquaio, aki parlamenti képviselő is, alapítványt futtat, amellyel a Fülöp-szigeteki emberek felemelkedését próbálja segíteni. A két bokszoló meccsét évek óta próbálják összehozni, de sosem tudtak megegyezni, hol a doppingvizsgálatok, hol a pénz volt az akadály. Egyszer Pacquiao azzal az ötlettel állt elő, hogy ő nem akar keresni egy centet sem a meccsel, menjen minden bevétel jótékonysági célokra.

Pacquiao jótékonykodásával azért voltak gondok. Tavaly a Fülöp-szigeteki tájfun áldozatain akart volna segíteni a Brandon Rios elleni meccsének bevételeiből, de nem tudott, mert 50 millió dolláros adótartozása miatt minden számláját befagyasztották a hatóságok.

Mayweather nem az emberbaráti szeretétéről híres, a Money becenevű bokszoló, ahol csak tud, gazdagságával kérkedik.

Mayweather és Pacquaio május 2-án mérkőzik egymással a Los Angeles-i MGM arénában. A Parkinson-kóros Ali oda nem megy el, de kíváncsi a bunyóra. „Nem kérdés, hogy megnézi-e a meccset. Az apámat ez vissza fogja repíteni abba az időbe, amikor még maga is harcolt" – mondta a lánya.