Joshua megsemmisítette MMA-s kihívóját, Mourinho az első sorból videózott

GettyImages-2061704552
2024.03.09. 07:30
A brit Anthony Joshua, a profiboksz nehézsúlyú exvilágbajnoka Rijádban kiütéssel legyőzte a kameruni Francis Ngannout, a veretlen UFC-ketrecharcost. Ezzel jó helyzetbe került, hogy kihívhassa a közelgő Tyson Fury vs. Olekszandr Uszik címegyesítő világbajnoki címmérkőzés győztesét.

Anthony Joshua comebackje jól halad. A 34 éves brit olimpiai bajnok (2012., London), profi exvilágbajnok 2021. szeptember 25-én, majd a visszavágón 2022. augusztus 20-án vereséget szenvedett Olekszandr Usziktól (előbb egyhangú, utána megosztott pontozással), de azóta négy meggyőző sikert aratott.

Legutóbb pénteken,késő este Rijádban, Francis Ngannou, az UFC ketrecharcos világbajnoka ellen.

Természetesen a sportág ökölvívás, nehézsúly, amelyben a Ngannou elleni győzelemmel 28–3-ra javult Joshua mérlege, ebből 25 K. O.-val.

Ngannou az UFC-ben még veretlen, a bokszban azonban mindkét eddigi mérkőzését elveszítette. Az elsőn, tavaly október 28-án csak megosztott pontozással kapott ki a veretlen nehézsúlyú bokszvilágbajnok Tyson Furytól, méghozzá úgy, hogy egyszer leütötte a Cigánykirályt, és sokan a mai napig úgy érzik, hogy azt a meccset Ngannounak kellett volna megnyernie. 

Péntek este azonban nem volt mese.

Joshua már az első menetben padlóra küldte a 37 éves, rendkívül erős felépítésű Ngannout:

Aztán jött a másodikban az újabb padlózás, amiből még nagy nehezen felkelt a kameruni. Néhány másodperccel később viszont egy megsemmisítő jobbegyenes már véget vetett az egyoldalú mérkőzésnek:

Ngannou utána azonnal oxigént kapott, mert csak nehezen tért magához a borzalmas jobbegyenes után:

A mérkőzést megtekintette José Mourinho, akiről úgy hírlik, hogy Szaúd-Arábiába készül szerződni:

Sőt, Tyson Fury is ott volt a ring mellett. Furynak hamarosan meg kell mérkőznie Olekszandr Uszikkal címegyesítő összecsapáson, amelynek győztesét kihívhatja Joshua. Az Uszik vs. Fury csata május 18-án lesz, szintén Rijádban. 

(Borítókép: Anthony Joshua kiüti Francis N'Gannout és megfordul, hogy ünnepeljen a nehézsúlyú mérkőzésükön a Kingdom Arénában 2024. március 8-án a szaúd-arábiai Rijádban. Fotó: Mark Robinson / Matchroom Boxing / Getty Images)