Robbant a Dinamit a Wembley-ben, KO-val pecsételte meg az évtized szenzációját

2024.09.22. 08:44
Hiába volt Daniel Dubois az IBF profi nehézsúlyú boksz világbajnoka, a szombat éjszakai címmérkőzésnek mégsem ő, hanem a harmadik vb-koronája megszerzésére készülő Anthony Joshua volt az esélyese. Csakhogy a két brit gladiátor csatáját Dubois az ötödik menetben kiütéssel megnyerte, minden idők legnagyobb britanniai bokszközönsége, 96 ezer néző előtt a Wembley Stadionban.

Soha nem láttak Nagy-Britanniában annyian bokszmérkőzést a helyszínen, mint szombat éjjel, amikor 96 ezer néző töltötte meg zsúfolásig a Wembley Stadiont. Az IBF világbajnoki öve forgott kockán a címet védő Daniel Dubois és a harmadik világbajnoki címének megszerzésére készülő Anthony Joshua összecsapásán.

Hiába volt Dubois a vb-öv birtokosa, Joshua a nagyobb név, aki a 2012-es londoni olimpia megnyerésével robbant be a köztudatba. A bukmékereknél 3:1 arányban Joshua volt a favorit a két brit óriás találkozóján.

Mindez azonban mit sem számított. Dubois azonnal lerohanta Joshuát, és már az első menet végén eltalálta ellenfele állcsúcsát egy fej fölötti jobb csapottal. Joshua padlót fogott, és csak a gong mentette meg a kiszámolástól.

Joshua később sem tudott igazán magához térni a megrendítő ütéstől, a harmadik, a negyedik és az ötödik menetben is számolt rá a bíró. Az ötödikben jött el a vég.

Joshua hihetetlen módon összeszedte magát, támadást indított, egy jobb felütéshez készült, de Dubois megelőzte, és a 34 éves brit úgy omlott össze, mint egy lufi, amit kiszúrtak.

A 27 éves Dubois-nak ez volt élete 24. profi meccse, egyben 22. győzelme, ebből 21 KO-val végződött. Joshua mérlege 28 győzelem mellett immár 4 vereség. 

Remélem, jól szórakoztak!

– ez volt a Dynamite becenevű Dubois kommentárja a mérkőzés után.

A meccset a ring mellől nézte többek között Tyson Fury, Olekszandr Uszik és az MMA-s Conor McGregor. Fury és Uszik december 21-én vívják visszavágójukat, ha minden igaz, a majdani győztessel mérkőzhet meg Dubois a vitathatatlan világbajnoki címért.