Alberto Contador is megkezdte a versenyzést

2010.02.18. 08:19 Módosítva: 2010.02.18. 08:32

"Nagyon elégedett vagyok a csapattal" - kezdte értékelését Contador szerdán, az algarve-i körverseny nyitószakasza után. - "Tökéletes munkát végeztek a csapattársaim, bár a következő napokhoz képest ez még csak egy átmeneti, bevezető szakasz volt".

A kétszeres Tour-győztes Contador a címvédője a portugáliai versenynek, elmondása szerint a fő célja a versenyen, hogy a márciusi Párizs-Nizzára jó formába kerüljön. A 27 éves spanyol klasszis - akinek ez az elő versenye idén -  nem véletlenül emelte ki csapatát, hiszen a tavalyi szezonhoz képest az Astana teljesen átalakult Lance Armstrongék távozása után, így Contadornak szoknia kell még új társait.

A verseny első, 157, 5 km-es szakaszát a sprintereket az utolsó km-en meglepő Benoit Vaugrenard nyerte. A  Francaise Des Jeux francia versenyzője kihasználta Contador hajrában indított támadásából kialakult kisebb zűrzavart, és a kicsit lejtős utolsó 700 méteren ellépve elsőként ért a célba a Katyusás Horrach és a Columbiás André Greipel előtt.

Az Algarve-i körverseny 5 szakaszból áll, a 3., pénteki szakasz hegyibefutójával, és a záróetap  17, 5 km-es egyéni időfutamával ideális felkészülési verseny az összetett menők számára. A végső győzelemért Contador legnagyobb ellenfelei Lance Armstrong két klasszis csapattársa , Andreas Klöden és Levi Leipheimer lehetnek a RadioShackből. Armstong nem indul a versenyen, így Klöden és Leipheimer szabadon versenyezve meglepheti Contadort. Rajtuk kívül ott van a mezőnyben a tavalyi Tour-8.Christian Vande Velde és az olimpiai bajnok Samuel Sánchez is.

Eredmények, Algarve-i körverseny

1. szakasz végeredménye:
1. Benoît Vaugrenard, Francaise Des Jeux      4:10:42       
2. Joan Horrach, Team Katusha     0:00:03      
3. André Greipel, Team HTC - Columbia     0:00:05      
4. Matthiev Ladagnous,  Francaise Des Jeux            
5. Nick Nuyens,  Rabobank
...16.  Alberto Contador,  Astana

Csütörtökön egy 207,5 km-es szakasz következik.