Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Armstrong nem adja fel, úszó lesz

2013.04.04. 10:23

Lance Armstrong nem adja fel a versenyszerű sportot, az örökre eltiltott kerékpáros, triatlonista és futó a hétvégén szenior úszóversenyen indul.

Armstrong szóvivője, Mark Higgins megerősítette, hogy az egykori kerékpáros három számba nevezett be a texasi egyetemen rendezendő úszóversenyen. Armstrong a 40-44 éves korcsoport 500, 1000 és 1650 yardos gyorsúszó számaiban fog indulni. A nevezési idők alapján 1000 yardon a második, 500 és 1650 a harmadik legjobb eredménnyel rendelkezik.

A szervezők nem törődnek Armstrong kétes hírnevével és doppingos múltjával, indulását azzal védik, hogy a szeniorverseny nem köteles a kerékpárost eltiltó Amerikai Doppingellenes Ügynökség szabályait betartani. „A mi küldetésünk az, hogy visszanyúljunk a hatvanas évekig, és a felnőtteket is bátorítsuk az úszásra. Lance tagja az Amerikai Szenior Úszó Szövetségnek (USMS), így jogosult részt venni" – érvelt az USMS igazgatója.

Némi problémát jelenthet azonban az, hogy az USMS a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) szabályait követi, az pedig magáénak vallja a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség kódexét. Eszerint Armstrong nem indulhatna Texasban.

Valószínűleg megéri nekik kockáztatni, Armstrong indulásával óriási lesz az érdeklődés a verseny iránt. A nyáron hegyikerékpár-, és triatlonversenyek szervezőinek is megérte, hogy az eltiltott sportoló kedvéért a hivatalos versenyrendszeren kívül helyezzék magukat. Csak Armstrong neve miatt megnövekedtek a nevezési díjakból befolyó bevételek, és a médiában is nagyobb felületet kaptak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?