Nézőt, bringást ütöttek el a káoszfutamon

2013.06.14. 14:36

A nem igazán átgondolt pályavezetés miatt káoszba fulladt egy washingtoni kritériumverseny. A kerékpárosok egymással szembe mentek egy pályán, míg egy versenybírót kétszer is elütöttek.

A Crystal Race-en egy kétkilométeres pályán 45 kört kellett megtenniük a versenyzőknek, a pályán fordító is volt, így miután szétszakadt a mezőny, egymással szembe mentek a kerékpárosok.

Az egyik kanyar után a mezőnyt felvezető autó elcsapott egy versenyzőt, ugyanakkor egy versenybíró is a földre került. Hogy védjék a sérülteket, megpróbálták a közel 50 kilométer per órás sebességgel érkező bringásokat elterelni. Nem igazán sikerült, mert nem sok idejük volt reagálni. Tim Rugg egyenesen a fekvő versenybírónak tartott, csak annyit tudott tenni, hogy a nem erre kitalált kerékpárjával megpróbálta átugrani. A kereke azonban beakadt, és ő is hatalmasat esett.

A versenyt végül be tudta fejezni, a 25. lett, de blogjában is panaszkodott, hogy már évek óta próbálja felhívni a szervezők figyelmét a veszélyekre. Szerinte akár át is nevezhetnék ciklokritériumra, kritériumkrosszra, annyi akadály van.

Káosz a washingtoni Crystal Race kerékpárverseny