Mielőtt leértem a földre, már sírtam

2014.04.27. 20:32

A Liege–Bastogne–Liege kerékpárosversenyen a címvédő Dan Martin az utolsó párszáz méteren még esélyesnek tűnt arra, hogy megismételje a győzelmét, de a célegyenes előtti kanyarban váratlanul elesett.

Az ír kerékpáros nem kezdett jól a szezonban, de mostanra formába lendült, a héten a Fleche Wallonon már egy második helyet is szerzett, ez is jelezte, hogy sikerülhet neki az ismétlés. Néhány száz méteren múlott. Az olasz Caruso mögött haladt, amikor kicsúszott a kereke és a földre került.

„Teljesen kivagyok. Az egy dolog, hogy tudod, hogy hibázol, de úgy hisszük, egy olajfolt vagy más szennyeződés volt az úton. Már azelőtt könnyek voltak a szememben, minthogy leértem volna a földre. Nem igazán találok szavakat erre, hét órát versenyzel, és akkor ez történik az utolsó kanyarban" – nyilatkozta a verseny után.

Dan Martin esése a cél előtt

A versenyt végül a nagyot hajrázó ausztrál Simon Gerrans nyerte. A verseny részletes összefoglalóját itt olvashatja.

„Nem tudom, mi volt mögöttem, mennyire voltak közel hozzám, de azt tudom, hogy jól éreztem magam és nyugodt voltam. 250 méterre voltam a céltól, a dobogóra egyértelműen esélyesként. Talán Gerrans megfogott volna így is, de ezt már nem tudjuk meg. Ilyen a kerékpár" – sajnálkozott még Martin.