Így néz ki a vb-döntő befutója előtti borulás a nevető harmadik szemszögéből

2014.09.03. 16:32

A hegyikerékpáros világbajnokságon a belga Fabrice Mels nyerte az elminator számot úgy, hogy az utolsó kanyarig csak a harmadik helyen állt. Nagy szerencsével nyert.

Az eliminator viszonylag új szám a cross country szakágban, csak 2012 óta van a világbajnoki programban, látványos szinte test-test elleni küzdelem megy egy technikás rövid körpályán, ahol a négy kerékpárosból csak kettő juthat tovább a következő futamba.

A hafjelli vb-döntőjében csak három kerékpárosnak volt esélye az első helyre, mert az ausztrál Daniel Federspiel műszaki hiba miatt nem sokkal a rajt után bukott. Az első helyért a francia Kevin Miquel és a svéd Emil Lindgren csatázott, őket követte egy kicsit lemaradva Mels. Éppen ez lett a szerencséje, mert a két vezető bringás túl nagy sebességgel ment a célegyenesbe fordító kanyarban és egymásba akadtak. Lindgren nyeregben maradt, de nagyon lelassult, teljesen kiesett a ritmusból. Mels lassabban és szűkebb íven ki tudta kerülni őket, és így, mondhatni, simán nyerte a világbajnokságot. (Az egész futamot fejkamerájával vette fel a győztes.)

„Nem volt hely az utolsó kanyarban, nagyon csúszott. Örülök, hogy a biciklimen maradtam, és nem buktam" – mondta Mels, aki a szezonban az eliminator világkupa összetettjét is megnyerte.