18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Néző okozott bukást, kicsavarodott a bringás keze

2015.05.15. 13:20

A Giro d'Italia hatodik szakaszának hajrájában egy néző miatt bukott Daniele Colli. A Vini-Fantini kerekese súlyosan megsérült. A balesetben eltört a felkarcsontja.

Colli egy szurkoló kordonon átnyúló teleobjektívjába akadt bele. A bukásával beindult a dominóeffektus, ezért esett el és sérült meg többek között Alberto Contador.

A Vini-Fantini bringásának természetellenesen kicsavaradott a keze, mint később kiderült, eltört a felkarcsontja. A pályáról vitték a kórházba, és egyből megműtötték. „Csak annyira emlékszem a balesetből, hogy valami megütött a sprintben. Aztán már a földön voltam, és kezem természetellenes pozícióban volt. Nagyon megijedtem" – nyilatkozta.

Daniele Colli ütközése a kordonon behajoló szurkolóval

A baleset miatt újra fókuszba került a nézők viselkedése. Nem először okoznak baleseteket a nagy versenyeken. A Girón is volt már rá idén is példa. Nem véletlen, hogy a Tour de France-ot is szervező ASO külön kampányfilmet készített, amelyben a legnagyobb kerékpárosok hívják fel a figyelmet, hogyan viselkedjenek a pálya mellett álló szurkolók.

„A kerékpárban az a jó, hogy ez az a sport, amelyben a közönség nagyon közel lehet a bajnokokhoz, és ez az igazi mágia. De éppen emiatt a közönségnek és a szurkolónknak kéne jelenteni az első biztonsági vonalat a kerékpárosoknak. Az a személy, aki Danielével ezt tette, figyelmen kívül hagyta a biztonságot, és nagyon rosszat tett a sportággal, amelyik nem akar korlátokat húzni a közönség és a bringások közé. Ez a baleset Danielének egy operációt jelentett és két hónapos kihagyást. Nem érhet célbe a Giro d'Italián, amiért nyolc hónapig keményen készült" – nyilatkozta Franceso Pelosi csapatmenedzser.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport