A sprinter Modolo második szakaszát nyerte a Girón

2015.05.27. 17:14

Sacha Modolo második szakaszát nyerte az idei Giro d'Italián. A 17. szakasz mezőnyhajrában dőlt el. Alberto Contador továbbra is őrzi a rózsaszin trikót.

A keddi királyetap után egy meglehetősen rövid, 134 kilométeres szakasz várt a mezőnyre Tirano és Lugano között. Várható volt, hogy az összetett esélyesei nem fogják megszakítani magukat, hanem átadják a lehetőséget azoknak a csapatoknak, ahol még versenyben maradtak a sprinterek.

A rajt után szinte azonnal azonban egy szökés is indult, de Marco Bandiera, Iljo Keisse és Giacomo Berlato három percnél nem tudott nagyobb előnyt összehozni. Az utolsó 20 kilométerre már újra együtt volt a mezőnyt.

Néhány akció azonban ezután is indult, a 11. háromhetesét teljesítő Adam Hansen tudott kilométereken keresztül elöl maradni, de ma ő sem nyerhetett. Lugano felé közeledve a lejtmenetben is voltak próbálkozók, Philipp Gilbert, Tom Slagter és Luca Paolini is kockáztatott a lefelén, de a pár másodperces különbségeket hamar eltüntette a boly.

Az utolsó két kilométeren a Lampre-Merida sora állt legjobban össze, és a remek felvezetés után Sacha Modolo nem is hibázott, második szakaszát hozta össze a sprinter az idei Girón.

Az összetett élcsoportjában nem történt változás, továbbra is Alberto Contador vezet, több mint négy perccel két asztanás, Mikel Landa és Fabio Aru előtt.

Eredmények:

17. szakasz, Tirano-Lugano 134 km

1. Sacha Modolo (olasz, Lampre-Merida) 3:07:51
2. Giacomo Nizzolo (olasz, Trek Factory Racing)
3. Luka Mezgec (szlovén, Team Giant-Alpecin)
4. Heinrich Haussler (ausztrál, IAM Cycling)
5. Davide Appollonio (olasz, Androni Giocattoli)

Összetett:

1. Alberto Contador (spanyol, Tinkoff-Saxo) 68:12:50
2. Mikel Landa Meana (spanyol, Asztana) 0:04:02
3. Fabio Aru (olasz, Asztana) 0:04:52
4. Andrey Amador (Costa Rica-i, Movistar) 0:05:48
5. Jurij Trofimov (orosz, Katyusa) 0:08:27

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!