Jolán
2 °C
4 °C

A legcsúszósabb dolog, amin valaha átbicikliztek

2017.02.19. 13:34

Ománról hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy más sincs ott, csak sivatag, de a Tour of Oman kerékpárversenyen is bebizonyosodott, hogy van elég víz ahhoz, tömegbukást okozzon.

000 LT69SHDF

A verseny utolsó előtti szakaszán elég nagy vízátfolyás volt úgy ötven kilométernél. A bringások azt remélték, hogy simán áthajthatnak rajta, de ez alig valakinek sikerült. Egy bukás után a mezőny dőlt, mint a dominó. A Dimension Data bringása, Nathan Haas később azt írta, hogy: „Ez volt a legcsúszósabb dolog, amin valaha áttekertem."

Szerencsére komolyabb sérülést senki nem szenvedett, csak egy bringás adta fel a szakaszon a versenyt, de jó pár percet elvesztegetett a főmezőny, mire összeszedte magát.

Azóta már a zárószakaszt is megrendezték, a norvég Alexander Kristoff harmadik etapját nyerte, de az összetett nem a Katyusa-sprinteré lett, hanem BMC-s Ben Hermansé.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?