Medencéjét és kulcscsontját törte a szörnyű bukásban a Tour-bringás

2017.07.10. 15:26

Kulcscsont- és medencetörést szenvedett Richie Porte, aki óriásit bukott vasárnap a Tour de France kilencedik szakaszán, írja az MTI.

A Nantua és Chambéry közötti 181,5 kilométeres "etapon  az összetettben ötödik Porte az utolsó hegyet követő lejtmenetben nagy sebességgel nekivágódott a sziklafalnak. A BMC ausztrál versenyzőjét nyakmerevítőben, hordágyon szállították kórházba.

Max Testa csapatorvos közölte, hogy a sárga trikóra is esélyes bringás felépülése legalább 4-6 hétig tart majd. Fabio Baldato csapatfőnök hozzátette, hogy Porte számára ismerős volt a terep, mivel négyszer is járt az érintett lejtőn, egyszer versenykörülmények között.

A balesetbe Daniel Martin is belekeveredett, ő azonban cserekerékpárral folytatni tudta. Az ír bírálta a Tour rendezőit: „Nagyon csúszott az út, azt hiszem, a szervezők megkapták, amit akartak. Sok kavics volt az úton, nem voltak megfelelőek a körülmények" - jelentette ki a 30 éves versenyző, aki végül 1 perc 15 másodperces hátránnyal ért célba az élboly mögött, és összetettben a hatodik helyre csúszott vissza.