Jolán
2 °C
4 °C

Benkó Barbara szenzációs eredményt ért el a mountain bike világkupán

2018.07.13. 19:35

Benkó Barbara minden idők egyik legjobb magyar eredményét érte el a hegyikerékpár XCO szakágában. Az andorrai Vallnordban rendezett short track világkupafutamon a harmadik helyet szerezte meg.

A nemrég bevezetett versenyforma, ahogy az angol neve is utal rá, igazából egy sprint. Az 1900 méteres magasságban rendezett andorrai futam is húsz percig tartott.

A verseny elején egy háromfős csoport szerzett némi előnyt, de nagyjából tíz percnél az üldöző hármas, Benkó, Annika Langvad és Alessandra Keller felzárkózott a szökevényekre. Az utolsó előtti körben Keller indított támadást a pálya emelkedőjén, nem is tudták tartani vele a tempót, megnyerte a futamot, olvasható az Mtb-news-on.

facebook
Fotó: Facebook/Benkó Barbara

A dobogó is eldőlni látszott, csak Benkó és Langvad tudott Keller közelében maradni. A két bringás egymás között meccselte le a második helyet. Langvad volt minimálisan gyorsabb, neki és Benkónak is kilenc másodperces hátrányt mértek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?