Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Csak imádkozunk a mennyekbe, hogy megnyíljon előttünk az út

2018.08.15. 12:20

Az idei Tour de France egyik nagy vesztese Vincenzo Nibali volt. A olasz bringás egy szurkoló miatt törte el egyik csigolyáját és adta fel kényszerűségből a versenyt. Nibali most a szurkolóknak és a Tour-szervezőknek is nekiment.

Nibali az Alpe d'Huez-en bukott, mert a kormánya beleakadt egy szurkoló kamerájának zsinórjába. A szakaszt még befejezte, de másnap már nem ült fel a bringájára. Csigolyatörést szenvedett, amivel később meg is műtötték.

„Bizonyos szempontból a kerékpározás cirkusszá vált. Kellenek szurkolók, de az nem jó, ahogy most van. Az emberek túl sokat isznak, csak azon vannak, hogy feltűnjenek a tévében. Amikor az út közepén állnak, gyakran zászlókkal, vakon kerékpározunk, nem látjuk, hogy merre megyünk, és csak imádkozunk a mennyekbe, hog megnyíljon előttünk az út" – mondta Nibali a Gazzetta dello Sportnak.

000 17S8VC

A kerékpáros csapata, Bahrain-Merida fontolgatja, hogy bepereli a versenyt szervező ASO-t, hogy nem biztosította körültekintően az útvonalat. Nibali szerint a csapat anyagi károkat is elszenvedett azzal, hogy korán fel kellett adnia a Tourt.

„És - bár ő soha nem panaszkodott -  az elfogadható, hogy Froome-ot megütik miközben a munkáját végzi? A bukásom előtt kapott egyet. Túl gyakori, hogy őrült helyzetekben tekerünk."

Nibali szerint az is nagyon veszélyes volt, hogy bukása után rögtön felkapta a földről egy szurkoló, miközben egy rossz mozdulat miatt akár le is bénulhatott volna. Amikor beért a célba, le sem tudott szállni a bringájáról.

A bringás felépülését három hónapra becsülték, de gyorsabb a rehabilitácója, várhatóan ott lesz az augusztus 25-én rajtoló Vuelta a Espanán. A háromhetesen nem lesznek győzelmi ambíciói, inkább csak jó felkészülés lehet neki a szeptember 23-ai világbajnokságra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?