60-nal csapták el a bringapályára sétáló nézőt

2019.03.13. 16:23

Durva bukással kezdődött a Tirreno–Adriatico kerékpáros körverseny. Az első szakasz csapatidőfutamán egy pályára tévedő néző miatt esett nagyot két klasszis bringás.

A Giro d'Italia és a tavaszi klasszikusok egyik fontos felkészülési állomásának számító Tirreno–Adriaticón a legnagyobb nevek közül is sokan elindulnak. Itt van például a Tour de France címvédője, Geraint Thomas vagy a 2014-es győztes, Vincenzo Nibali.

Az egyhetes verseny a Tirrén-tenger partjánál fekvő Lido di Camaioréban kezdődött egy 21,5 kilométeres csapatidőfutammal.

A körülmények nem voltak éppen ideálisak, hűvös, esős időben, csúszós aszfalton tekertek a bringások. A Bora-Hansgrohe pedig a biztosítás hiányosságaival és egy óvatlan nézővel is megszenvedett. Az egyik zebrán átsétált előttük egy férfi, akit két versenyző, Rafal Majka és Oscar Gatto telibe talált.

Utóbbi azt mondta, hogy nagyjából 60 kilométer per órás tempóval mentek, amikor ütköztek. Gatto kisebb horzsolásokkal megúszta, Majka nagyobbat esett, de állapotáról csak az orvosi vizsgálatok után tudnak többet mondani, írta Twitterén a csapat. Egyébként mindkét kerékpáros be tudta fejezni a szakaszt.

Az elgázolt férfit kórházba szállították, eszméleténél van, állapota nem súlyos a Gazzetta dello Sport információi szerint.

A csapatban tekerő Daniel Oss azt nyilatkozta, hogy ő észrevette a sétáló férfit, próbálta kitalálni, hogy mit tesz. Végül neki sikerült kikerülnie. 

A Bora a lassítással és a visszarendeződéssel jó néhány másodpercet elvesztett, így Peter Sagannak is csökkentek az esélyei arra, hogy megszerezze majd összetettben a vezetést. 

Két évvel ezelőtt pont Sagan került veszélyhelyzetbe ezen a versenyen, neki egy kutyasétáltató nőt kellett kikerülnie időfutam közben.

Az időfutamot a Mitchelton-Scott csapata nyerte 57,5 km/h-s átlagot hajtva. A Team Jumbo-Vismára hét másodpercet vert az ausztrál csapat, a harmadik Team Sunwebre 22-t. Saganék a 23 csapatból a 19.-ek lettek, 1 perc 57 másodperces hátrányt szedtek össze a győztessel szemben.